Feestmenu

30 feestelijke recepten voor een eenvoudig kerstmenu

Kerstmis, dat is gezellig samen aan tafel met familie of vrienden… maar vaak ook met een portie stress in de keuken. Niets voor jou? Laat je inspireren door onze recepten voor een eenvoudig kerstmenu en volg onze tips voor stressvrije feestdagen.

De sleutel tot succes: 3 tips voor een lekker en makkelijk kerstdiner

Plan tot in de puntjes:

Zorg ervoor dat je op tijd weet wat je wil maken. Zo voorkom je dat stress toeslaat en je kerstdiner uitdraait op een avondje pizza. Wij helpen je alvast een handje met onze favoriete feestelijke recepten.

Doe zo veel mogelijk op voorhand:

Groenten kan je op voorhand snijden en bewaren in de frigo. Serveer je puree bij je hoofdgerecht voor kerst? Ook die kan je gerust op voorhand klaarmaken. Idem voor marinades of vinaigrettes.  

Buiten de keuken is het een goed idee om je tafel op voorhand te dekken. Dit kan enkele uren of zelfs de avond voor je gasten aankomen. Twijfel je welk bestek je nodig hebt of waar je de wijnglazen zet? Check onze tips voor een correct gedekte tafel.   

Koop slim:

Vermijd de drukte door zoveel mogelijk producten tijdig in huis te halen. Denk aan de chocolade voor het kerstdessert, aardappelen voor de puree en eieren en suiker voor wafeltjes of cake. Zo moet je enkel nog voor de verse producten zoals groenten, vis en vlees de mensenmassa trotseren. Slim winkelen kan trouwens op elk moment. En, voor alles wat lekker is om in onze feestelijke recepten te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of haal je ingrediënten recht van bij de boer. Verser kan niet.

De smaak te pakken? Met deze feestelijke voorgerechten is het altijd feest.

Heb jij nog meer tips voor een geslaagd kerstdiner of eenvoudige kerstrecepten die je met ons wil delen? Wij horen het graag via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons. 

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!