Gevulde kalkoen

Number of persons
Aantal personen

8

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 130

Heb je altijd al eens een traditionele, gevulde kalkoen willen klaarmaken? Nu kan het. Met ons recept leer je hoe je de sappigste kalkoen maakt met een heerlijke vulling. Je gasten zullen er niet genoeg van kunnen krijgen!

Ingrediënten

  • 1 kalkoen (3 kg)
  • 200 g witte champignons
  • 2 stengels selder
  • 2 appels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • bosje peterselie, fijngehakt
  • 500 g gemengd gehakt
  • 80 g paneermeel
  • 1 ei
  • 1 el suiker
  • scheutje Calvados
  • nootmuskaat
  • boter
  • peper en zout

Recept

Meng het ei, paneermeel en peterselie door het gehakt.

Snijd de champignons en selder fijn. Snipper de ui en fruit glazig in boter. Pers er de knoflook bij. Voeg de champignons en selder toe en roerbak 3 minuten.

Schil de appels en snijd ze in stukjes. Bak de appels met suiker in boter tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Besprenkel met een scheutje calvados.

Roer de champignons met de selder en appeltjes onder het gehakt. Kruid flink met nootmuskaat, peper en zout.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Kruid de kalkoen van binnen en van buiten met peper en zout. Doe de vulling in de buikholte en bind de kalkoen dicht met keukentouw.

Smelt een klont boter. Leg de kalkoen in een braadslede en giet er de gesmolten boter over.
Plaats 40 minuten in de voorverwarmde oven. Bedruip de kalkoen regelmatig met het braadvet uit de braadslede.

Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en laat de kalkoen nog eens 90 minuten bakken.

Lekker met geroosterde groenten en kroketjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.