Wie zijn we?

VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, voert promotie voor de Vlaamse landbouw- en visserijsector. VLAM werkt in opdracht van het bedrijfsleven en de Vlaamse overheid. Via de recepten op deze website wil VLAM consumenten aanmoedigen om te kiezen voor groenten, fruit, aardappelen, vlees, eieren, zuivel, vis en bier van bij ons.

 

Balletjes van champignons en bonen met mosterdsaus in een diep grijs bordje op een ruwe houten plankje. Linksboven staat een versgetapt bier en rechts nog een portie extra groenten. Onderaan ligt nog een grijze linnen servette en zwart bestek langs het bord.

Koken met het beste van hier

Een recept voor stoofvlees met frieten nodig? No problemo! Liever een hapje voor bij het aperitief? Hopla, gevonden. Een recept voor pannenkoeken? Dik in orde. Of een zomerse salade? Check! Onze nieuwste receptenfolders kan je bestellen of downloaden via onze webwinkel.

We hebben recepten voor elke dag met lekkers uit eigen land. Heb je vragen over een recept, laat het ons weten via info@lekkervanbijons.be.

Smullen van elk seizoen

Vlees, vis, groenten of fruit, met onze themarecepten tover je in de keuken met de rijkdom van elk seizoen.

Winter, zomer, lente of herfst, ga aan de slag met ingrediënten die net van het veld komen of producten die nu op hun best zijn. 

Koop slim met volgende tips

Verschillende groenten liggen op witte houten tafel die je moet eten in de zomer. Seizoensgroenten met de beste smaak en kwaliteit dus, denk maar aan sla, tomaten, venkel, paprika, komkommer, courgette en snijbonen.
Slager die Belgische vlees hoog in het vaandel draagt.

Onberispelijke kwaliteit

In Vlaanderen gelden uiterst strenge normen voor voedselveiligheid. Kook je met producten van bij ons dan ben je zeker van een onberispelijke kwaliteit. In de winkel zijn het Europese bio-label en het label Meesterlyck een extra hulp bij een bewuste keuze.

Proeven van vakmanschap

Het onmiskenbare oog voor detail en de fierheid van de maker, dat proef je. De passie van de bakker, de traditie van het slagersvak, de trots van de visser en de technische kennis van de teler. In de ingrediënten van elk recept schuilt onversneden vakmanschap van bij ons. 

Vissers op zee. Ze staan op het punt om het visnet boven te halen en de visvangst te sorteren.