Wie zijn we?

VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, voert promotie voor de Vlaamse landbouw- en visserijsector. VLAM werkt in opdracht van het bedrijfsleven en de Vlaamse overheid. Via de recepten op deze website wil VLAM consumenten aanmoedigen om te kiezen voor groenten, fruit, aardappelen, vlees, zuivel en bier van bij ons.

 

  • Koken met het beste van hier

    Een recept voor elk moment van de dag met producten van bij ons.

  • Smullen van elk seizoen

    Elke dag koken en bakken met de oogst en vangst van het moment.

  • Onberispelijke kwaliteit

    Dankzij strenge normen ben je zeker van een onberispelijke kwaliteit.

  • Proeven van vakmanschap

    Geniet van het beste dat onze boeren, vissers en vakmensen leveren.

Koken met het beste van hier

Een recept voor stoofvlees met frieten nodig? No problemo! Liever een hapje voor bij het aperitief? Hopla, gevonden. Een recept voor pannenkoeken? Dik in orde. Of een zomerse salade? Check!

We hebben recepten voor elke dag met lekkers uit eigen land. Heb je vragen over een recept, laat het ons weten via info@lekkervanbijons.be.

Smullen van elk seizoen

Vlees, vis, groenten of fruit, met onze themarecepten tover je in de keuken met de rijkdom van elk seizoen.

Winter, zomer, lente of herfst, ga aan de slag met ingrediënten die net van het veld komen of producten die nu op hun best zijn. 

Koop slim met volgende tips

Onberispelijke kwaliteit

In Vlaanderen gelden uiterst strenge normen voor voedselveiligheid. Kook je met producten van bij ons dan ben je zeker van een onberispelijke kwaliteit. In de winkel zijn de labels Flandria, Biogarantie en Meesterlyck een extra hulp bij een bewuste keuze.

Proeven van vakmanschap

Het onmiskenbare oog voor detail en de fierheid van de maker, dat proef je. De passie van de bakker, de traditie van het slagersvak, de trots van de visser en de technische kennis van de teler. In de ingrediënten van elk recept schuilt onversneden vakmanschap van bij ons. 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.