Ideeën en tips

Bezoekers bij De Mol aan Zee

Tip voor een zomertrip: ga je mee naar De Mol aan Zee?

Ben je deze zomer in Blankenberge? Ga eens langs bij De Mol aan Zee. Wat er allemaal te beleven valt?

Lees meer
Galette met frambozen, kersen en kruisbessengelei

Jij bent aan zet: tips voor de lekkerste galette

Zoet of hartig, een galette maak je helemaal zoals jij dat wilt! Ontdek hier onze tips en recepten.

Lees meer
Assortiment zomerfruit, denk maar aan kersen, frambozen, blauwe bessen, aardbeien, aalbessen in allerlei kleurtjes... Een smaakbom in de zomer die je moet proeven. Alles mooi gepresenteerd op een marmer aanrecht.

12 fruitige weetjes over zomerfruit van bij ons

Aardbeien, braambessen, frambozen, blauwe bessen, rode bessen,... Stuk voor stuk zijn ze op hun best in de zomer. Maar hoe...

Lees meer
varkenshouder Wim Haeck

Biovarkenskweker BioVar.be: “Respect voor het dier en het milieu vormen de basis.”

Maak kennis met varkenshouder Wim en kijk mee achter de schermen van z’n bedrijf.

Lees meer
Melkpudding met honing

Koken met melk: 6 verrassende weetjes

Koken met melk lijkt simpel. Toch zit er meer achter koken met melk dan je denkt.

Lees meer
Gebraden kip uit de oven

Welke specerijen en kruiden passen goed bij kip?

Welke (verse) kruiden zijn lekker bij kip? Vind hier enkele suggesties en recepten met kip van eigen bodem.

Lees meer
Gevulde tongrolletjes met spinazie en ricotta liggen op een groene puree van broccoli en aardappel. Ze liggen in een diep bord waarbij een karaf- en waterglas langs staat.

Vers opgevist in de zomer: rog, zeetong en heek

Ook vissen hebben seizoenen. In de zomer zijn bijvoorbeeld rog, zeetong en heek op hun best.

Lees meer
Vader met kind

Hoe kan je lokale producten herkennen op het winkelpunt?

Vind jij het ook moeilijk om lokale producten te herkennen op het winkelpunt? Wij delen enkele eenvoudige tips.

Lees meer
Een heerlijke aardappeltortilla ligt aangesneden op een groot wit bord. Er werden al twee stukjes uitgesneden en liggen geserveerd op kleine bordjes en afgewerkt met basilicum. Er staan licht gekleurd roze glazen langs het gerecht om de foto nog meer kleur te geven.

Van deze lunchgerechten met ei word je instant blij

Inspiratie nodig voor een lekkere lunch met ei in de hoofdrol? Vind hier tips en recepten met eitjes van hier.

Lees meer
Vis in mand

Verrassende culinaire uitstap: het Vis- en Folkorefestival in Mariekerke

Het vis- en folkorefestival dompelt Mariekerke onder in een folkloristische sfeer. Lees hier wat er te beleven valt.

Lees meer
Croute au fromage met Averbode kaas in een witte pan, spiegeleitje er bovenop gepresenteerd met een takje verse peterselie. Op de achtergrond staan gepekelde radijzen in glazen pot.

6 vaakgestelde vragen over gefermenteerde groenten

Hoe moet je groenten fermenteren? Welke groenten kan je gebruiken? En zijn gefermenteerde groenten gezond?

Lees meer
Plukbrood met Belgische kazen en kruiden

8 tips om je boterham met kaas te pimpen

Een boterham met kaas smaakt altijd. Wil jij graag meer variatie? Vind hier tips met kazen van bij ons.

Lees meer
Boeuf bourguignon

Aardappelen koken: tips voor een perfect resultaat

Hoelang moeten aardappelen koken? Kan je aardappelen koken in de microgolfoven? 

Lees meer
Carpaccio

Carpaccio, een gerecht voor fijnproevers

Carpaccio is een echte Italiaanse klassieker die je ook perfect kan maken met ingrediënten van hier.

Lees meer
Vlaamse zoete haring, Gekapte vloerpistolet, Rodenbach

Zeg niet zomaar streekproduct tegen een traditioneel streekproduct

Aan welke criteria moeten traditionele streekproducten voldoen en hoe kan je ze herkennen?

Lees meer