Ideeën en tips

Raclette bowl

Say cheese! Raclette met kazen van bij ons

Niets zo gezellig als een raclette-avondje met vrienden of familie. Ontdek onze tips voor een geslaagde raclette en de lekkerste...

Lees meer
Schelvis op de barbecue met groene kruidendressing

Ken je deze alternatieven voor kabeljauw al?

Ben jij fan van kabeljauw? Wij kennen nog 3 alternatieven van bij ons die bij jou zeker in de smaak...

Lees meer
Taco met gebakken schelvis en witloofsalade

Week van het witloof: laat je verrassen door deze originele recepten

Eindelijk: tijdens de Week van het Witloof, van 1 tot 7 februari, zetten we witloof in de welverdiende spotlights.

Lees meer
Ward Lemmelijn in roeiboot © Ward Lemmelijn

Realiseer stap voor stap je goede voornemens met Ward Lemmelijn

We vroegen aan onze Belgische toproeier Ward Lemmelijn om zijn favoriete gezondheidstrucs op ons los te laten. 

Lees meer
Pastinaaksoep met Belgische abdijkaas en pittige croutons

Hoe moet je pastinaak bewaren?

Je kan pastinaak zowel in de koelkast als in de diepvries bewaren. Met deze tips blijft jouw pastinaak (rauw of...

Lees meer
Sint-jakobsvruchten op een groot bord, opgediend in hun eigen Sint-jakobsschelp met bloemkoolmousse, witloof en spekjes. Glaasjes wijn en bestek ligt mee naast het bord, klaar om het feestmaal aan te vallen.

Feestelijke gerechten met vis om mee uit te pakken

Zoek je een visgerecht voor je feestmenu? Je bent hier aan het juiste adres! We bundelden onze lekkerste hapjes, voor-...

Lees meer
Advocaat

Eidooiers over? Gebruik ze in deze gerechten!

Voor sommige bereidingen heb je enkel het eiwit nodig. We laten je zien wat je allemaal nog kan doen met...

Lees meer
Kerstkoekjes met glazuur

De Warmste Week 2021: ook zo kan je je steentje bijdragen

Op 18 december start ‘De Warmste Week’. Wil je ook een actie voor het goede doel opzetten en kan je...

Lees meer
Gevulde kalkoen in ovenschaal

De perfecte (gevulde) kalkoen klaarmaken

Kalkoen past het hele jaar door op tafel. Lees onze tips voor het perfecte kalkoengebraad en ontdek hoe je een...

Lees meer
Carpaccio van sint-jakobsnoten met een vinaigrette van olijfolie, citroensap, bieslook en dille. Afgewerkt met rode peperbolletjes, een fris, snel en simpel voorgerecht met groots resultaat.

Koude voorgerechten, een koud kunstje!

Koude voorgerechten zijn de perfecte opwarmer voor de volgende gangen. Bekijk hier onze tips en recepten.

Lees meer
Vanillepudding met speculaaskoekjes

Laat je verbazen door de variatie aan Belgische speculazen

Zit er in de zak van Sinterklaas ook Belgische speculaas? Wij hopen van wel! Daarom nemen we jou – en...

Lees meer
Bladerdeegrolletjes met kruidenkaas en heilbot

Warme hapjes om je smaakpapillen op te warmen

Niets beter om je smaakpapillen op te warmen dan een lekker aperitiefhapje. Wij delen onze favoriete recepten voor warme hapjes...

Lees meer