Hamburger met lamsgehakt en yoghurtsaus
Kooktips

Lamsgehakt: verrassend veelzijdig in de keuken

Op zoek naar recepten en tips om Pastorale-lamsgehakt te bereiden? Die vind je hier!

Lees meer
Jelle Beeckman
Kooktips

7 verrassende aardappelhacks van chef Jelle Beeckman

Snelle en creatieve manieren om aardappelen te bereiden? The Messy Chef deelt zijn beste tips en tricks.

Lees meer
Vrouw staat te staren uit het raam met bordje risotto in haar hand. De risotto is afgewerkt met gebakken boschampignons en Brugge Oud.
Voedingsinformatie

Hoe komt het dat groenten suikers bevatten?

En hoeveel suikers zitten er dan in groenten? Onze voedingsexperte vertelt het je graag. 

Lees meer
De gebakken vis ligt op een stenen witte snijplank, waar de gigrilde lente-ui bovenop ligt. De Macédoine van venkel en krieltjes is opgediend in een apart wit potje. Er ligt wit bestek langs, met een glaasje witte wijn en een linnen servette. Het gerechtje is afgewerkt met verse dille.
Productinformatie

Belgische wijn en herfstgerechten: zo kies je de juiste match

Welke wijn van bij ons het best pas bij welk herfstgerecht? Bekijk onze suggesties.

Lees meer
Vrouw kookt in de keuken
Duurzaamheid

Wereldvoedseldag: een dag om stil te staan bij meer voedselzekerheid en minder voedselverspilling

Hoe kun je hier als burger ook je steentje bijdragen? We delen hier enkele eenvoudige tips.

Lees meer
Op een witte tafel staat een houten snijplank met hierop een vierkante ovenschotel. Hij is gevuld met zoete aardappel, courgette, paprika en rode ui. Er is ook Berloumi gebruikt in dit gerechtje.
Kooktips

Doe meer met yoghurt: recepten voor elk moment van de dag

Onze recepten en tips helpen je op weg om meer te experimenteren en koken met yoghurt.

Lees meer
Kippenbouillon
Kooktips

Kippenbouillon maken: onze tips voor extra smaak

Bouillonblokjes zijn handig, maar er gaat niets boven de rijke smaak van zelfgemaakte kippenbouillon.

Lees meer
Connect Hof ter Vrijlegem en 't Groentehuisje
Verhaal

It’s a match: Hof ter Vrijlegem en 't Groentehuisje

Twee voedingsprofessionals slaan de handen in elkaar na hun kennismaking via het platform ‘Lekker van bij ons Connect’.

Lees meer
Flammkuchen met pulled pork
Kooktips

Zelf vlammend lekkere flammkuchen maken

Flammkuchen of tarte flambée: da’s altijd een goed idee! Probeer zeker een van onze recepten.

Lees meer
Braambessen-frambozensmoothie
Voedingsinformatie

Welke fruitsoorten bevatten veel vitamine C?

Bevat zomerfruit meer vitamine C dan ander fruit? En, welke fruitsoort bevat het meeste vitamine C?

Lees meer
Gevulde butternut
Kooktips

5 soorten pompoen en wat je ermee kunt doen

Welke pompoensoorten worden er bij ons geteeld? En wat zijn hun toepassingen?

Lees meer
Baba Ganoush met flatbread
Kooktips

Zo tover je restjes groenten om tot nieuwe gerechten

Creatief koken met restjes groente is makkelijker dan je denkt. Vind hier tips en recepten.

Lees meer
Teler Vitaetom
Verhaal

Vitaetom wint BioVLAM 2024 voor innovatieve Ruby Red-tomaten

Koen Van Hauteghem teelt met veel passie de Ruby Red, een nieuwe biologische trostomaat. 

Lees meer
Hoeve de Drie Linden
Verhaal

Beleef lokale producten bij Hoeve de Drie Linden

Bij Hoeve De Drie Linden in Sint-Denijs kan je terecht voor verse, lokale en kwaliteitsvolle producten. Ontdek hun verhaal.

Lees meer