Ode aan de Helden van onze Velden
Duurzaamheid

Een Ode aan onze Helden

Een ode aan alle Helden van onze velden, die dag in dag uit hard werken en zorgen voor het lekkers...

Lees meer
Wrap met konijn
Kooktips

Festivalgerechten met konijn? ’t Zal wel zijn!

Van quesadilla tot pulled rabbit: we zetten voor jou onze favoriete konijngerechten op een rij.

Lees meer
Indekeu - Blauwe bessen plukken
Productinformatie

Alles over blauwe bessen: 5 veelgestelde vragen beantwoord

Zijn blauwe bessen gezond? Waarop kun je letten als je blauwe bessen koopt en wat kun je ermee doen?

Lees meer
Zoek je een alternatief voor steak-tartaar? Wel dit is een zomerversie, nl eentje met kalfsvlees, aardbeien, tomaatjes en verse kruiden. We werkten het gerechtje af met gebakken aardappelplakjes en verse rucola. Er ligt een wit vork en servette naast om meteen aan te vallen.
Kooktips

Hoe zelf de perfecte steak tartaar maken?

Wilde je altijd al eens zelf steak tartaar maken, maar weet je niet hoe eraan te beginnen?

Lees meer
Een heerlijke pistolet ligt op een houten snijplankje. Het is opengesneden en gevuld met de boterzachte kip, zoetzure groentjes en chilimayonaise. In de achtergrond ligt nog een servette om je smosvlekken snel op te drogen.
Kooktips

Saus voor bij kip: dit zijn onze favoriete combinaties

Van kip zoetzuur tot kip in provençaalse saus: vind hier tips en gerechten met kip van bij ons.

Lees meer
Vrouw houdt een doosje eieren vast
Productinformatie

5 veelgestelde vragen over bruine en witte eieren

Zijn bruine eieren gezonder dan witte eieren? En zijn witte eieren duurzamer? Kom het hier te weten.

Lees meer
Peter van 't Gijsbemdenhof
Verhaal

Een unieke combinatie van teelten bij ’t Gijsbemdenhof

Peter en Nancy kweken komkommers, kiwibessen en blauwe bessen in Malle. Ontdek hun verhaal. 

Lees meer
Vrouw maakt salade
Voedingsinformatie

Wat is het mediterraan ‘dieet’ en wat maakt het zo bijzonder?

Wat houdt het mediterraan 'dieet' in? En, kunnen we ook mediterraan eten met producten van hier?

Lees meer
Festivalfood
Verhaal

Bio Zomert: van de Gentse Feesten tot zomerbars

Zomertijd wordt biotijd! Ontdek waar je de beste events met bio-producten vindt.

Lees meer
Een mooi in streepjes gegegrild stukje varkensvlees ligt op een wit bord, geserveerd met gegaarde wortels en gekookte aardappelen. We serveren geen saus bij dit stukje vlees, maar homemade pesto van peterselie en Brugge kaas.
Voedingsinformatie

Kun je een vitamine B12 tekort krijgen als je geen vlees eet?

Een stukje vlees bevat belangrijke voedingsstoffen en is een efficiënte bron van vitamine B12. Krijg je zonder vlees voldoende vitamine B12 binnen?

Lees meer
Producten op basis van geitenmelk
Productinformatie

Streekparels: 5x de lekkerste ambachtelijke zuivel

Ontdek 5 niet te missen zuivelproducten die met trots het label streekproduct.be dragen.

Lees meer
Een opgevulde puntpaprika met roomkaas en kruiden ligt op een houten snijplankje. Er werden rolletjes van gesneden en vastgeprikt met een stokje om het aperitief in stijl te starten. Voor de garnering en de kleur voegde we nog enkele verse blaadjes basilicum toe.
Kooktips

Wat je moet weten over de zoete puntpaprika

Van de aankoop tot het klaarmaken ervan: we delen 5 handige weetjes over deze groente.

Lees meer
Gebakken wijting ligt bovenop het witloof en spinazie te blinken. Een heerlijk stukje vis waar je onmiddelijk aan wil beginnen. De mosterdsaus is geserveerd in een sauspotje apart.
Duurzaamheid

Hoe herken je duurzaam gevangen vis? Doe de check

Wil je duurzaam gevangen vis kopen, maar weet je niet waarop je kunt letten?

Lees meer
Een aardappelveld in bloei met witte bloemetjes. Aardappelboer staat in het midden van het veld en bekijkt de bloemen zorgvuldig.
Duurzaamheid

30 mei: eerste Internationale Dag van de Aardappel

Duurzaam geteeld product van eigen bodem in de kijker.

Lees meer
Het Groeiveld
Verhaal

Het Groeiveld: waar mens, dier en natuur hand in hand gaan

Groenten, fruit en hoevevlees van eigen kweek uit Lommel. Ontdek het verhaal van vzw Het Groeiveld. 

Lees meer