Varkenshaasje in bladerdeeg met pompoenpuree

4
50

De pancetta en het bladerdeeg zorgen voor een krokant korstje rond het malse varkenshaasje. Met een vulling van champignons en pompoenpuree als bijgerecht serveer je puur comfort food. 

Maak de champignons schoon en snijd ze heel fijn. Pel en snipper de sjalot. Bak de sjalot met de champignons in olijfolie goudbruin en tot al het vocht verdampt is. Voeg de peterselie toe, kruid met peper en zout en meng onder elkaar.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Kruid het vlees met peper en zout. Schroei rondom aan in boter. Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen.

Rol het bladerdeeg uit, verdeel er het champignonmengsel over, leg er de plakjes pancetta op en leg er het varkenshaasje bovenop. Vouw de deegranden naar binnen en rol stevig dicht. Sluit de randen goed met wat water. Roer de eierdooier los en bestrijk er het bladerdeeg mee. Leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven.

Schil de aardappelen en halveer ze. Snijd de pompoen in blokjes en kook ze samen met de aardappelen gaar. Giet af en laat uitdampen.  Stamp de groenten met een wat boter en de zure room tot puree. Schep er de salie onder en kruid met de currypoeder, peper en zout.

Snijd het vlees in plakken en serveer met de pompoenpuree.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.