Een varkenshaasje klaarmaken is helemaal niet moeilijk. Schroei het vlees op hoge temperatuur dicht en houd de braadtijd kort. Zo blijft het binnenin sappig.
Ingrediënten
- 1 varkenshaasje
- boter
- peper
- zout
- ingrediënten garnituur
Recept
Voorbereiding
Haal het varkenshaasje enige tijd op voorhand uit de koelkast. Dep het droog om een nog mooier korstje te krijgen. Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem een pan met dikke bodem. Pas het formaat van de pan aan het varkenshaasje aan.
Bereiding
Doe boter in de pan en schroei het varkenshaasje op hoog vuur dicht aan alle kanten. Ongeveer 2 minuten per kant.
Doe het vlees vervolgens in een ingevette ovenschaal en plaats het in de oven.
Gaartijd volgens gewenste bakwijze:
– rosé (15-20 minuten)
– doorbakken (20-30 minuten)
Laat het varkenshaasje na het bakken even rusten, losjes met aluminiumfolie afgedekt. Zo kan het vlees zich ontspannen en krijgen de sappen de kans om zich opnieuw over het volledige stuk te verdelen.
Serveer met champignonroomsaus, broccoli en aardappelkroketten.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.