
Bereiding
Voorbereiding
Haal het varkenshaasje enige tijd op voorhand uit de koelkast. Dep het droog om een nog mooier korstje te krijgen. Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem een pan met dikke bodem. Pas het formaat van de pan aan het varkenshaasje aan.
Bereiding
Doe boter in de pan en schroei het varkenshaasje op hoog vuur dicht aan alle kanten. Ongeveer 2 minuten per kant.
Doe het vlees vervolgens in een ingevette ovenschaal en plaats het in de oven.
Gaartijd volgens gewenste bakwijze:
– rosé (15-20 minuten)
– doorbakken (20-30 minuten)
Laat het varkenshaasje na het bakken even rusten, losjes met aluminiumfolie afgedekt. Zo kan het vlees zich ontspannen en krijgen de sappen de kans om zich opnieuw over het volledige stuk te verdelen.
Serveer eventueel met champignonroomsaus, broccoli en aardappelkroketten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.