Varkenshaasje in de oven

4
(10) 30

Het varkenshaasje is het edelste stukje vlees van het varken. Een varkenshaasje is zowel puur als gemarineerd heerlijk. Houd de braadtijd kort. Het vlees moet op hoge temperatuur dichtschroeien. Zo blijft het binnenin sappig. Een varkenshaasje klaarmaken is makkelijk. Met deze handige tips lukt het zeker!

Haal het varkenshaasje enige tijd op voorhand uit de koelkast. Dep het droog om een nog mooier korstje te krijgen.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Kruid het varkenshaasje met peper en zout.

Gebruik een pan met dikke bodem. Pas het formaat van de pan aan het varkenshaasje aan. Doe boter in de pan en schroei het varkenshaasje op hoog vuur dicht aan alle kanten. Ongeveer 2 minuten per kant.

Doe het vlees vervolgens in een ingevette ovenschaal en plaats het in de oven.

Gaartijd volgens gewenste bakwijze:
– rosé (15-20 minuten)
– doorbakken (20-30 minuten)

Laat het varkenshaasje na het bakken even rusten, losjes met aluminiumfolie afgedekt. Zo kan het vlees zich ontspannen en krijgen de sappen de kans om zich opnieuw over het volledige stuk te verdelen.

Serveer met champignonroomsaus, broccoli en aardappelkroketten.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.