Varkenshaasje in bladerdeeg

4
  • 400 g varkenshaasje
  • 1 rechthoekig bladerdeeg
  • 120 g gerookt spek
  • bakboter
  • 1 eidooier
  • peper en zout
  • 2 takjes tijm

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd het varkenshaasje in plakken van 2 cm dik. Kruid het vlees met peper en zout. Schroei rondom aan in boter. Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen.

Rol het bladerdeeg uit en snijd 4 stukken uit het bladerdeeg. Leg op elk stuk een plakjes gerookt spek. Dep het vlees droog met een keukenpapier en leg een plakje vlees op elk stukje bladerdeeg.

Vouw de punten van het deeg naar elkaar. Sluit de randen goed met weinig water.
Snijd eventueel het teveel aan bladerdeeg er af en maak hiervan de decoratie voor er bovenop.

Roer de eierdooier los en bestrijk er het bladerdeeg mee. Leg de stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven.

Schik elk pakje op een bord, werk af met enkele blaadjes tijm en serveer met champignonroomsaus en tuinkers.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.