Varkenshaasje in bladerdeeg

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 15

Verras je tafelgenoten met een lekker pakketje. Dit varkenshaasje in bladerdeeg zal de tongen zeker doen rollen aan de feesttafel. Bekijk zeker onze stap-voor-stap video
 

Ingrediënten

  • 700 g varkenshaasje
  • 2 vellen bladerdeeg of 8 kleine bladerdeeglapjes
  • 8 plakjes gerookt spek
  • bakboter
  • 1 eidooier
  • peper en zout
  • 2 takjes tijm

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd het varkenshaasje in plakken van 2 cm dik. Kruid het vlees met peper en zout. Schroei rondom aan in boter. Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen.

Rol de vellen bladerdeeg uit en snijd elk in 4 stukken. Leg op elk stuk een plakjes gerookt spek. Dep het vlees droog met een keukenpapier en leg een plakje vlees op elk stukje bladerdeeg.

Vouw de punten van het deeg naar elkaar. Sluit de randen goed met weinig water.
Snijd eventueel het teveel aan bladerdeeg er af en maak hiervan de decoratie voor er bovenop.

Roer de eierdooier los en bestrijk er het bladerdeeg mee. Leg de stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven.

Schik 2 pakjes op een bord, werk af met enkele blaadjes tijm en serveer met champignonroomsaus en tuinkers.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.