Dip van waterkers en cashewnoten

4

Deze dip van waterkers en cashewnoten is heerlijk op een geroosterd broodje, bruschetta of broodstengels.

  • 1 bosje waterkers
  • 1 el mosterd
  • 2 el vers sinaasappelsap
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje lente-uitjes
  • 125 g cashewnoten
  • peper en zout

Afwerking

  • 1 th zonnebloempitten
  • 1 th lijnzaad
  • 1 th sesamzaad

Week de cashewnoten 1 uur in water. Laat goed uitlekken.

Snijd de look en de lente-uitjes fijn. Houd enkele stukjes fijngesneden lente-ui en wat blaadjes waterkers apart voor de afwerking.

Pureer alle ingrediënten voor de dip; waterkers, mosterd, knoflook, lente-uitjes en cashewnoten in de blender. Voeg het sinaasappelsap en olijfolie toe en mix tot een glad geheel.
Kruid met peper en zout.

Dien op in een kommetje en werk af met enkele takjes waterkers, fijngesneden lente-ui en zaden en pitten.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.