
Dip van waterkers en cashewnoten
Deze dip van waterkers en cashewnoten is heerlijk op een geroosterd broodje, bruschetta of broodstengels.
Ingrediënten
- 1 bosje waterkers
- 1 el mosterd
- 2 el vers sinaasappelsap
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1/2 bosje lente-uitjes
- 125 g cashewnoten
- peper en zout
Afwerking
- 1 th zonnebloempitten
- 1 th lijnzaad
- 1 th sesamzaad
Recept
Week de cashewnoten 1 uur in water. Laat goed uitlekken.
Snijd de look en de lente-uitjes fijn. Houd enkele stukjes fijngesneden lente-ui en wat blaadjes waterkers apart voor de afwerking.
Pureer alle ingrediënten voor de dip; waterkers, mosterd, knoflook, lente-uitjes en cashewnoten in de blender.
Voeg het sinaasappelsap en olijfolie toe en mix tot een glad geheel. Kruid met peper en zout.
Dien op in een kommetje en werk af met enkele takjes waterkers, fijngesneden lente-ui en zaden en pitten.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.