Aardappelkoekje met vis en kruidendip

Thema
Number of persons
Aantal personen

5

Preparation time
Bereidingstijd

45

Het is snel, makkelijk en een heerlijk aperitiefhapje. Het is een aardappelkoekje met verse wijting uit de Noordzee! Serveer met een zelfgemaakte kruidige dipsaus.

Ingrediënten

  • 400 g wijtingfilet
  • 150 g gerookte forel
  • 600 g bloemige aardappelen
  • bosje koriander
  • 2 lente-ui
  • 1 chilipeper
  • 2 stengels citroengras
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 g paneermeel
  • 1 tl korianderpoeder
  • 100 g bloem
  • arachideolie
  • peper en zout

voor de kruidendip:

  • handvol koriander
  • handvol peterselie
  • handvol munt
  • 1 teentje look
  • 2 ansjovis
  • 2 el zure room
  • 1 tl mierikswortelcrème

Recept

Schil en kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet ze af, laat uitdampen en pureer ze.

Maak de kruidendip:

Doe voor de dipsaus de verse kruiden samen met de look, ansjovis, zure room, mierikswortelcrème en een scheutje olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout en zet koel.

Snijd de lente-ui en citroengras fijn. Hak de chilipeper en koriander fijn.

Doe de wijtingfilet en de gerookte forel in een blender en mix glad. Meng er de lente-ui, chilipeper, citroengras, koriander, korianderpoeder en de gepureerde aardappelen onder. Kruid met peper en zout.

Verdeel het mengsel in 16 porties. Vorm van elke portie een mooi pannenkoekje.

Doe de geklutste eieren, bloem en paneermeel in 3 aparte kommen. Wentel de pannenkoekjes eerst door de bloem, dan door de eieren en tot slot door het paneermeel.

Bak de pannenkoekjes in delen goudbruin en gaar in hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer de koekjes met de kruidendip.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.