Bereiding
Schil en kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet ze af, laat uitdampen en pureer ze.
Maak de kruidendip:
Doe voor de dipsaus de verse kruiden samen met de look, ansjovis, zure room, mierikswortelcrème en een scheutje olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout en zet koel.
Snijd de lente-ui en citroengras fijn. Hak de chilipeper en koriander fijn.
Doe de wijtingfilet en de gerookte forel in een blender en mix glad. Meng er de lente-ui, chilipeper, citroengras, koriander, korianderpoeder en de gepureerde aardappelen onder. Kruid met peper en zout.
Verdeel het mengsel in 16 porties. Vorm van elke portie een mooi pannenkoekje.
Doe de geklutste eieren, bloem en paneermeel in 3 aparte kommen. Wentel de pannenkoekjes eerst door de bloem, dan door de eieren en tot slot door het paneermeel.
Bak de pannenkoekjes in delen goudbruin en gaar in hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de koekjes met de kruidendip.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.