Aardappelkoekjes met snelle dip

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

De harissa geeft je aardappelkoekjes de nodige pit, de dip van yoghurt en munt zorgt dan weer voor verkoeling.

Ingrediënten

  • 4 bloemige aardappelen
  • 2 eieren
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 2 el fijngehakte munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl harissa
  • snuf kurkuma
  • bloem
  • 150 ml volle yoghurt
  • 1 tl mierikswortelcrème
  • arachideolie
  • peper en zout

Recept

Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat uitdampen.

Hak de peterselie en koriander fijn.

Stamp de aardappelen tot puree. Meng er 1 ei, peterselie, koriander, geperste look, harissa, komijn en kurkuma onder. Kruid met peper en zout.

Rol balletjes van de puree en duw plat, zo maak je als het ware kleine koekjes van de puree. Klop het resterende ei los. Haal de koekjes één voor één door het ei en vervolgens door wat bloem.

Frituur de koekjes in de arachideolie goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Maak een dipsausje van de yoghurt, mierikswortelcrème en munt. Kruid met peper en zout.  

Serveer bij de koekjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.