Aardappelwedges met frisse dip

4

(10) 45
Frietjes smaken altijd, maar snijd je aardappelen een ietsje dikker en je krijgt overheerlijke aardappelwedges. Serveer met een frisse dip met zure room.
Ingrediënten
- 500 g vastkokende aardappelen
- olijfolie
- peper & zout
- 80 g gemalen oude harde kaas
Voor de dip:
- 2 el verse mayonaise
- 1 à 2 el zure room
- 1/2 kl gerookt paprikapoeder
- 1 kl citroenrasp
- 1 teentje look
- 1 el gehakte peterselie
Recept
Verwarm de oven voor op 190°C.
Schil de aardappelen en snijd ze in partjes. Leg de partjes op een bakplaat. Kruid met peper en zout. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie en de gemalen oude kaas. Meng alles goed.
Zet de schotel in de oven gedurende 40-45 minuten of tot de partjes goudbruin zijn.
Maak intussen de dip. Meng 2 eetlepels mayonaise met 1 à 2 eetlepels zure room. Meng hieronder een halve koffielepel gerookt paprikapoeder, 1 geplet teentje look , 1 koffielepel citroenrasp en 1 eetlepel gehakte peterselie.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.