Wafel van aardappel en groenten met tzatziki

4
(25) 15

Hartige wafels? Ja, het kan. Het bewijs: deze aardappel-groentewafels. Werk af met tzatziki voor een frisse toets.

  • 400 g aardappelen
  • 1 ei
  • 80 g oude Brugge kaas, geraspt
  • 4 lente-uitjes
  • 80 g geraspte courgette
  • handvol spinazie
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • bosje waterkers
  • 2 el gedroogde rozemarijn
  • 50 g bloem
  • peper en zout

Voor de tzatziki:

  • 1 komkommer
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 1 el citroensap
  • 2 el fijngehakte munt
  • 2 el fijngehakte dille
  • olijfolie

Was en schil de aardappelen. Kook ze gaar in licht gezouten water. Laat ze afkoelen en pureer ze daarna samen met de kaas.

Snijd de lente-uitjes in ringen. Rasp de courgette en knijp het vocht er goed uit.
Snijd de spinazie fijn.

Voeg het ei, de lente-ui, peterselie, courgette, spinazie en rozemarijn toe aan de puree en schep om. Kruid met peper en zout. Voeg de bloem toe om alles wat in te dikken.

Was voor de tzatziki de komkommer grondig. Halveer in de lengte, schep er de zaadjes uit en snijd fijn. Voeg de andere ingrediënten toe en meng alles onder elkaar. Kruid met peper en zout en zet koel.

Rol balletjes van het deeg en bak ze mooi goudbruin en krokant in een heet wafelijzer.

Schep er wat van de tzatziki op, druppel er nog wat olijfolie over en werk af met waterkers. Serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.