Homemade groentechips

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Een handvol chips, daar kan niemand aan weerstaan. Met dit recept maak je je eigen groentechips van rode biet, wortel, pastinaak en aardappel waar je zorgeloos van kan genieten.

Ingrediënten

  • 1 rode biet
  • 1 dikke wortel
  • 1 pastinaak
  • 1 aardappel
  • 1 zoete aardappel
  • snuifje paprikapoeder
  • snuifje knoflookpoeder
  • ½ tl gedroogde tijm
  • olijfolie

Recept

Verwarm de oven voor op 190°C.

Schil de groenten en boen de aardappel schoon. Snijd alles in plakjes van ongeveer 3 mm dik.

Dep de plakjes goed droog met keukenpapier. Hussel alles met een scheutje olijfolie en het paprikapoeder, knoflookpoeder en tijm.

Leg de groenteplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat ze elkaar niet te veel overlappen.

Plaats 20 à 25 minuten in de oven tot ze goudgeel en knapperig zijn.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.