Groentechips met frisse lentedips

4
20

Voor de chips:

Voor de dipsausjes:

Maak de dipsauzen. Pers de citroen uit. Spoel en halveer de komkommer, verwijder de zaadjes en rasp het vruchtvlees grof. Meng met de yoghurt en breng op smaak met citroensap, gember, komijn, peper en zout. Meng de plattekaas met de roomkaas. Spoel de radijsjes en rasp ze grof. Laat goed uitlekken. Spoel de lente-uien en snipper in ringen. Meng met het roomkaasmengsel en kruid met peper en zout.

Schil de groenten. Halveer de wortelen, pastinaak, courgette, aardappel en aubergine. Schil met behulp van een dunschiller of mandoline elke groente in fijne plakjes.

Verhit arachideolie in de wok en bak de groentechips in porties krokant. Je kunt dit ook in de friteuse doen. Laat goed uitlekken en kruid met peper en zout. Met paprikapoeder maak je paprikachips.

Serveer de groentechips met de dipsausjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.