Groentechips met frisse lentedips

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Ingrediënten

Voor de chips:

Voor de dipsausjes:

Recept

Maak de dipsauzen. Pers de citroen uit. Spoel en halveer de komkommer, verwijder de zaadjes en rasp het vruchtvlees grof. Meng met de yoghurt en breng op smaak met citroensap, gember, komijn, peper en zout. 

Meng de plattekaas met de roomkaas. Spoel de radijsjes en rasp ze grof. Laat goed uitlekken. Spoel de lente-uien en snipper in ringen. Meng met het roomkaasmengsel en kruid met peper en zout.

Schil de groenten. Halveer de wortelen, pastinaak, courgette, aardappel en aubergine. Schil met behulp van een dunschiller of mandoline elke groente in fijne plakjes.

Verhit arachideolie in de wok en bak de groentechips in porties krokant. Je kunt dit ook in de friteuse doen. Laat goed uitlekken en kruid met peper en zout. Met paprikapoeder maak je paprikachips.

Serveer de groentechips met de dipsausjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.