Springrolls met gemarineerde vis

Ingrediënten

  • 300 g lengfilet
  • sap van 2 limoenen
  • 1 teentje look
  • 1 gehakte chilipeper
  • ½ theelepel geraspte gember
  • ½ koffielepel suiker
  • verse koriander
  • 2 wortels
  • 4 lente-uitjes
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 8 vellen rijstpapier

Voor de dipsaus:

  • 3 eetlepels soyasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • peper

Recept

Snijd de visfilet in blokjes.
Meng de vis met het limoensap, de look, de chilipeper, suiker en gember.
Zet in de koelkast gedurende 15 minuten.

Snijd intussen de wortel, lente-uitjes, komkommer en avocado in reepjes.

Vul een kom met lauwwater. Dompel een vel rijstpapier 10 seconden onder.
Maak een keukenhanddoek lichtjes nat en leg het vel rijstpapier op de handdoek. Beleg in het midden met groentjes en vis.
Vouw de twee zijkanten naar binnen en rol op.

Snijd de rolletjes in 2 en serveer met de dipsaus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.