Start to cook

Springrolls met gemarineerde vis

4
  • 300 g lengfilet
  • sap van 2 limoenen
  • 1 teentje look
  • 1 gehakte chilipeper
  • ½ theelepel geraspte gember
  • ½ koffielepel suiker
  • verse koriander
  • 2 wortels
  • 4 lente-uitjes
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 8 vellen rijstpapier

Voor de dipsaus:

  • 3 eetlepels soyasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • peper

Snijd de visfilet in blokjes.
Meng de vis met het limoensap, de look, de chilipeper, suiker en gember.
Zet in de koelkast gedurende 15 minuten.

Snijd intussen de wortel, lente-uitjes, komkommer en avocado in reepjes.

Vul een kom met lauwwater. Dompel een vel rijstpapier 10 seconden onder.
Maak een keukenhanddoek lichtjes nat en leg het vel rijstpapier op de handdoek. Beleg in het midden met groentjes en vis.
Vouw de twee zijkanten naar binnen en rol op.

Snijd de rolletjes in 2 en serveer met de dipsaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.