Bereiding
Snijd de zeekat in reepjes en kook ze 3 minuten in kokend, gezouten water. Giet af en laat afkoelen in koud water.
Houd wat groene kruiden apart voor de afwerking en kneus de groene kruiden: dille, peterselie en bieslook in een vijzel. Hak de rode peper fijn. Doe de zeekat, teentjes knoflook, gekneusde kruiden, olijfolie, zout en peper in een kom en laat 2 u marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op grillstand.
Snijd de ciabatta in fijne sneetjes. Besprenkel met olijfolie en leg even onder de grill.
Haal de bruchetta’s uit de oven en wrijf in met de teentjes knoflook, doormidden gesneden.
Haal de stukken zeekat uit de marinade en gril ze 4 minuten per kant op een hete grillpan.
Snipper de resterende groene kruiden fijn. Beleg elke bruschetta met enkele stukjes zeekat en druppel er nog wat olijfolie over. Werk af met extra fijngesnipperde platte peterselie, dille en bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.