Bruschetta met gemarineerde zeekat

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(120) 30

Bruschetta, dat is altijd een hit, zeker als je je brood belegt met gemarineerde zeekat. 

Ingrediënten

  • 800 g zeekat
  • 1 ciabatta
  • 2 teentjes knoflook

Voor de marinade

  • 10 g dille
  • 10 g peterselie
  • 5 g bieslook
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes look
  • 50 ml olijfolie
  • peper
  • zout

Recept

Snijd de zeekat in reepjes en kook ze 3 minuten in kokend, gezouten water. Giet af en laat afkoelen in koud water.

Houd wat groene kruiden apart voor de afwerking en kneus de groene kruiden: dille, peterselie en bieslook in een vijzel. Hak de rode peper fijn. Doe de zeekat, teentjes knoflook, gekneusde kruiden, olijfolie, zout en peper in een kom en laat 2 u marineren in de koelkast.

Verwarm de oven voor op grillstand.

Snijd de ciabatta in fijne sneetjes. Besprenkel met olijfolie en leg even onder de grill.

Haal de bruchetta’s uit de oven en wrijf in met de teentjes knoflook, doormidden gesneden.

Haal de stukken zeekat uit de marinade en leg op een hete grillpan.

Snipper de resterende groene kruiden fijn. Beleg elke bruschetta met enkele stukjes zeekat en druppel er nog wat olijfolie over. Werk af met extra fijngesnipperde platte peterselie, dille en bieslook.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.