
Gemarineerde inktvis met paprika op de grill
Ingrediënten
- 1 oranje paprika
- 2 groene paprika’s
- 1 kg octopustentakels
- 10 cl olijfolie
- 1 snuifje piment d’Espelette of cayennepeper
- 1 teentje look
- 1 takje verse tijm
- 1 el witte balsamicoazijn
Bereid de marinade 3 à 4 uur op voorhand (of de dag voordien), zodat de tentakels van de inktvis de marinade goed kunnen absorberen.
Recept
De marinade
Schil het teentje look.
Snijd de oranje paprika in 2, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in smalle reepjes.
Snijd de oranje paprika in 2, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in smalle reepjes.
Mix de paprika, look, olie, piment d’Espelette, tijm en witte balsamicoazijn.
Voor de inktvis
Was de tentakels van de octopus. Droog ze met keukenpapier en snijd in kleine stukjes van 3 à 4 centimeter.
Leg ze in een kom en voeg de marinade toe. Bedek de kom met huishoudfolie en zet 3 à 4 uur koel, of tot de volgende dag.
De groene paprika
Was en snijd de groene paprika’s in blokjes, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
Prik afwisselend stukjes octopus en stukjes paprika op houten prikkers.
Het grillen
Warm je grillpan of barbecue op zonder vetstoffen te gebruiken en bak en kleur je brochettes.
Serveer warm!
Serveer warm!
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.