Gemarineerde inktvis met paprika op de grill

Flandria
Partner
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 15

Ingrediënten

  • 1 oranje paprika
  • 2 groene paprika’s
  • 1 kg octopustentakels
  • 10 cl olijfolie
  • 1 snuifje piment d’Espelette of cayennepeper
  • 1 teentje look
  • 1 takje verse tijm
  • 1 el witte balsamicoazijn

Bereid de marinade 3 à 4 uur op voorhand (of de dag voordien), zodat de tentakels van de inktvis de marinade goed kunnen absorberen.

Recept

De marinade

Schil het teentje look.
Snijd de oranje paprika in 2, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. 
Mix de paprika, look, olie, piment d’Espelette, tijm en witte balsamicoazijn.

Voor de inktvis

Was de tentakels van de octopus. Droog ze met keukenpapier en snijd in kleine stukjes van 3 à 4 centimeter. 
Leg ze in een kom en voeg de marinade toe. Bedek de kom met huishoudfolie en zet 3 à 4 uur koel, of tot de volgende dag. 

De groene paprika

Was en snijd de groene paprika’s in blokjes, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
Prik afwisselend stukjes octopus en stukjes paprika op houten prikkers. 

Het grillen

Warm je grillpan of barbecue op zonder vetstoffen te gebruiken en bak en kleur je brochettes.
Serveer warm!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.