
Piri Piri drumsticks met een tomatensaus en koriander
Start je BBQ-festijn met deze heerlijk pittige drumsticks met een dip van tomatensaus.
Ingrediënten
- 4 chilipepers
- 6 teentjes knoflook
- 1 vers laurierblad
- 2 tomaten
- bosje koriander
- 1 tl tabasco
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 8 kippenpootjes
- peper en zout
- olijfolie
Recept
Maak de marinade:
Hak de chilipepers fijn.
Mix voor de piri-piri marinade de knoflook, pepers en laurierblad met een scheut olijfolie fijn. Roer er het paprikapoeder, oregano en een snuf zout onder.
Leg de kippenpootjes in de marinade, schep goed om. Dek af en laat 1 uur rusten.
Maak de tomatensaus:
Halveer de tomaten en rasp/cutter ze grof. Hak de koriander fijn en roer hem samen met de tabasco en een scheutje olijfolie onder de tomaten. Kruid met peper en zout.
Op de BBQ:
Leg de kippenpootjes op de barbecue en bak ze in 30 à 40 minuten gaar en goudbruin. Besmeer ze tijdens het bakken regelmatig met de marinade en keer ze regelmatig om.
Serveer met de tomaten-koriandersaus
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.