Nachos met kaas en tomatensalsa

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Nachos, het is de uitgekozen snack van veel filmliefhebbers. Met dit recept kan je zelf nachos maken zodat je ook thuis volop kan genieten van de film.

Ingrediënten

  • 200 g tortillachips
  • 4 lente-uitjes
  • 100 g oude kaas, geraspt (Chimay oud)
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 150 g zoete maïskorrels
  • 100 g zure room
  • bosje koriander

Voor de salsa:

  • 3 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • ½ chilipeper
  • 1 teentje look
  • sap van ½ limoen

Recept

Maak de tomatensalsa

Snipper de ui, chilipeper en look fijn. 

Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd daarna in blokjes.

Meng de ui, chilipeper, look en het limoensap onder de tomatenblokjes. Kruid met peper en zout.

Maak de nachos

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe de tortillachips in een ovenschaal. Bestrooi met de paprikablokjes en maïskorrels.

 Snijd de lente-uitjes in ringen. 

Schep de salsa over de tortillachips en verdeel er de helft van de lente-uitjes, de geraspte kaas en cayennepeper over.

Zet het geheel 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. 

Haal de nachos uit de oven, schep er de zure room op en werk af met de resterende lente-uitjes en koriander. Serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.