Start to cook

Nachos met kaas en tomatensalsa

4
25

Nachos, het is de uitgekozen snack van veel filmliefhebbers. Met dit recept kan je zelf nachos maken zodat je ook thuis volop kan genieten van de film.

  • 200 g tortillachips
  • 4 lente-uitjes
  • 100 g oude kaas, geraspt (Chimay oud)
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 150 g zoete maïskorrels
  • 100 g zure room
  • bosje koriander

 

Voor de salsa:

  • 3 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • ½ chilipeper
  • 1 teentje look
  • sap van ½ limoen

Maak de tomatensalsa:

Snipper de ui, chilipeper en look fijn. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng er het ui, chilipeper, look en limoensap onder. Kruid met peper en zout.

 

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe de tortillachips in een ovenschaal. Bestrooi met de paprikablokjes en maïskorrels. Snijd de lente-uitjes in ringen. Schep de salsa over de tortillachips en verdeel er de helft van de lente-uitjes, geraspte kaas en cayennepeper over.

Zet 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Schep er de zure room op, werk af met de resterende lente-uitjes en koriander en serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.