Gevulde aardappel met pittig varkensgehakt en tomatensalsa

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(105) 40

Gevulde aardappel, dat is snel, makkelijk en o-ver-heerlijk. Ga de Mexicaanse toer op en vul je aardappelen met gehakt, zure room en een frisse tomatensalsa.

Ingrediënten

  • 250 g varkensgehakt
  • ½ tl cayennepeper
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte munt
  • 8 ongeschilde aardappelen
  • olijfolie
  • 25 g boter
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 100 g zure room
  • zout

Tomatensalsa:

  • 350 g gekleurde kerstomaten, gehalveerd
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 80 g bruine suiker
  • 70 ml witte wijnazijn
  • ½ tl paprikapoeder

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Prik de aardappelen rondom in met een vork, bestrijk ze met olie, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 1,5 uur in de oven.

Laat de aardappelen afkoelen, snijd ze in de lengte door en schep er het zachte kruim uit. Dit kan je eventueel bewaren voor een ander gerecht.

Breng ondertussen de kerstomaten met het sjalotje, de bruine suiker, witte wijnazijn en paprikapoeder aan de kook. Laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur.

Smelt de boter met het gerookt paprikapoeder. Meng goed. Wentel de uitgeholde aardappelhelften door de boter. Leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat en zet 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Bak ondertussen het gehakt in een droge koekenpan rul. Kruid met het cayennepeper en zout en meng er de peterselie en munt onder.

Vul de aardappeltaco’s met de tomatensalsa en het gehakt. Schep er een lepeltje zure room op, kruid met wat peper en serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.