Taquito van kip met tomatensalsa

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(35) 15

Een taquito is een opgerolde gebakken kleine tortilla met een heerlijke vulling, deze met kip en paprika. Werk af met zelfgemaakte tomatensalsa.

Ingrediënten

Ragout

  • 400 g kippengehakt
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl tomatenblokjes
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl chili-poeder
  • 1 kl komijn

Voor de salsa

  • 200 g kerstomaatjes
  • 2 rode uien
  • Sap en zeste van 1 limoen
  • 1 Spaanse rode peper
  • 5 takjes platte peterselie
  • Peper en zout

Recept

Pel de sjalot en de knoflook, snipper fijn en stoof aan in een kookpot met olijfolie.

Maak de paprika schoon, snijd in fijne blokjes van ½ cm. Snipper de lente-uitjes en voeg toe aan de sjalot.  Laat even meestoven en voeg daarna de tomatenblokjes toe.

Laat ongeveer 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Zet een bakpan op het vuur met olijfolie en bak het kippengehakt rul. Kruid met het paprika-, chili- en komijnpoeder. Bak het rul en giet er dan de tomatensaus over.

Verwarm de oven voor op 180°C

Neem een wrap en lepel er wat van de ragout op. Bestrooi met wat geraspte Frontieren kaas en vouw op. Schik in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, bak krokant en goudbruin in de hete oven gedurende 15 minuten.

Maak ondertussen de salsa

Spoel de kerstomaatjes en snijd in 4.
Pel de rode ui, snipper fijn en voeg bij de tomaatjes. Besprenkel met het limoensap.
Snipper de rode peper en de koriander fijn en roer deze onder de salsa.

Breng op smaak met peper en zout en limoenzeste.

Haal de taquito’s uit de oven en serveer met de tomatensalsa en de zure room.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.