Vleesbrood met verse tomatensaus en linzen

Tomatensaus maken? Supersimpel en veelzijdig!

Tomatensaus is de basis voor veel lekkere gerechten: van de klassieke balletjes in tomatensaus tot heerlijke pizzasaus. Verse tomatensaus maken is eenvoudig dus ga snel zelf aan de slag met onze tips.

Tomatensaus maken als een echte chef? Met deze tips lukt het zo

  • Gebruik verse en sappige tomaten voor de meeste smaak. Tomaten zijn op hun best van mei tot augustus. Dat is dus het ideale moment om een grote hoeveelheid tomatensaus te maken. Die kan je gebruiken als basis voor je gerecht. De rest vries je in. 
  • Voor alles wat je nodig hebt voor een tomatensaus vind je in de biowinkel een even lekkere bioversie. Of koop je recht van bij de boer. 
  • Begin steeds met ajuin en look die je aanstooft in wat olijfolie.
  • Als je niet houdt van tomatenvelletjes in de saus kan je de tomaten pellen maar dit hoeft niet.
  • Gebruik voldoende kruiden zoals tijm, laurier en oregano voor een smaakvolle tomatensaus. Kruid ook af met peper en zout.

Extra tip: Je kan ook eerst je tomaten even in de oven roosteren met allerlei kruiden en wat look. Dit geeft je tomatensaus een extra intense smaak.

    Cannelloni met gehakt en kaas

    Balletjes in tomatensaus

    Dé klassieker waar je ook de allerkleinsten mee kan verwennen zijn de balletjes in tomatensaus. Serveer je tomatensaus met overheerlijke gehaktballetjes en voeg er naar keuze nog extra groenten aan toe. Selder maakt de klassieker af, maar probeer ook eens courgette, aubergine en paprika. Zo krijg je een zuiderse ratatouille.

    Pizzasaus

    Pizza maken, een gezellige activiteit met je familie en vrienden. De basis van een geslaagde pizza is natuurlijk de tomatensaus. En waarom zou je deze gaan kopen als je ook met je eigen pizzasaus kan uitpakken? Verse tomatensaus maken is de basis: die kan je indien gewenst even mixen of je kan er nog wat extra kruiden aan toevoegen en je bent vertrokken! Ga voor een smakelijke pizza met gedroogde ham of wat dacht je van een vegetarische pita pizza?

    Je eigen ketchup maken

    Heb je al eens zelf ketchup gemaakt? Zeker het proberen waard, want je proeft echt het verschil! Wat zullen je gasten opkijken wanneer je bij je zelfgemaakte hamburgers ook huisgemaakte ketchup serveert.

    Heb je een van deze recepten met tomaat uitgeprobeerd? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

    Nieuwsbrief

    Stuur me de nieuwste recepten

    Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
    • De nieuwste foodtrends
    • Seizoensrecepten
    • Handige kooktips
    • Wedstrijden en events

    Blijf op de hoogte

    Mis geen enkel nieuw recept

    Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

    Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.