Melanzane alla parmigiana met spinazieslaatje

4
(30) 10

Melanzane alle parmigiana, ook gekend als aubergine parmigiana, is een klassieker uit de Noord-Italiaanse keuken. Met deze vegetarische ovenschotel serveer je kruidige aubergines met tomaten en twee soorten kaas.

  • 3 aubergines
  • 400 g mozzarella
  • 30 g basilicum (1 grote plant)
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g passata
  • 4 el olijfolie
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper & zout

Slaatje:

  • 200 g spinazie
  • 300 g kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 kl honing
  • 2 el olijfolie
  • Peper & zout

Zet een potje op het vuur met wat olijfolie en laat de gepelde teentjes knoflook er 2 minuten in sudderen. Doe de tijm en rozemarijn erbij en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Verwijder de kruiden en de knoflook, voeg de passata toe en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel de aubergines en snijd overlangs in de lengte in dunne plakken (ev. met behulp van een mandoline).
Grill de aubergines kort langs beide kanten en snijd ieder plakje overlangs in de helft.

Snijd de mozzarella in grove stukken en leg op elk plakje aubergine een stukje mozzarella en een blaadje basilicum.

Kruid met peper en zout en rol op tot een rolletje.
Snijd de rolletjes doormidden en schik de halve aubergine-rolletjes in een ovenschaaltje.

Meng de geraspte kaas onder de passata en giet over de rolletjes.

Zet het ovenschaaltje zo’n 10 à 15 minuten in de oven en eventueel nog 5 minuten onder de grill.

Maak ondertussen het spinazie-tomatenslaatje.

Spoel de spinazie en zwier droog. Spoel de kerstomaatjes en snijd in de helft. Pel de rode ui, snijd in de helft en snipper fijn.

Roer de rode ui onder de olijfolie, de witte wijnazijn en de honing.

Stel een slaatje samen van de spinazie, kerstomaatjes en Parmezaanse kaas. Besprenkel met de witte wijnazijn en breng op smaak met peper en zout.

Haal de ovenschotel uit de oven en werk af met enkele blaadjes basilicum. Serveer er het spinazieslaatje bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.