Ratatouille

4

Ratatouille is een klassiek Frans gerecht van gestoofde groenten. Deze stoofpot combineert verse tomaten, aubergine, courgettes en paprika tot een heerlijk gerecht dat doet denken aan de zon en het zuiden.

Snijd de uien fijn en de aubergines in blokjes.

Snijd daarna de courgettes in dikke plakken en de paprika in reepjes.

Verwarm de olijfolie en fruit hierin de uien. 

Voeg de groenten bij de uien en laat even stoven. 

Kruid met peper, zout en oregano. Voeg een fijngesneden teentje knoflook toe.

Pel de tomaten, snijd ze in vier en voeg ze bij de andere groenten. Laat ongeveer 10 minuten stoven.

Lekker met een stukje vis of vlees en stokbrood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.