Ratatouille

Sauce
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Ratatouille is een klassiek Frans gerecht van gestoofde groenten. Deze stoofpot combineert verse tomaten, aubergine, courgettes en paprika tot een heerlijk gerecht dat doet denken aan de zon en het zuiden.

Ingrediënten

Recept

Snijd de uien fijn en de aubergines in blokjes.

Snijd daarna de courgettes in dikke plakken en de paprika in reepjes.

Verwarm de olijfolie en fruit hierin de uien. 

Voeg de groenten bij de uien en laat even stoven. 

Kruid met peper, zout en oregano. Voeg een fijngesneden teentje knoflook toe.

Pel de tomaten, snijd ze in vier en voeg ze bij de andere groenten. Laat ongeveer 10 minuten stoven.

Lekker met een stukje vis of vlees en stokbrood.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.