
Gevulde koolrolletjes met gehakt in tomatensaus
Kolen vind je in vele soorten en maten. Koop jij je kolen graag recht van bij de boer? Vind hier een hoeveverkooppunt bij jou in de buurt.
Ingrediënten
Voor de savooi
- 1 grote savooi
- 500 g gehakt
- 2 eetl paneermeel
- 1 ei
- 1 gesnipperde teentjes knoflook
- 3 takjes tijm
- peper en zout
- 150 ml water
- 1 bouillonblokje
- 2 eetl platte peterselie
Voor de tomatensaus
- 3 wortelen
- 2 dl tomatenpassata
- 8 gepelde tomaten
- 1ui
- 1 teentje look
- 2 blaadjes laurier
- 1 theelepel oregano
Recept
Haal alle bladeren van de kool en spoel ze grondig.
Breng een ruime pan water aan de kook en blancheer de koolbladeren 1 à 2 minuten.
Schep ze uit het water, spoel onder koud water en laat ze drogen.
Maak de saus
Hak de tomaten grof. Snipper de ui fijn, pers de look, schil de wortelen en snijd in stukjes.
Laat wat boter smelten in een kookpot en stoof de ui en wortelen glazig. Voeg de tomatenstukjes, passata, laurierblaadjes en oregano toe. Laat alles 20 minuten sudderen op een laag vuur.
Maak koolrolletjes
Meng het rundergehakt met het losgeklopte ei, het paneermeel, de geritste tijm, 1 teentje fijngesnipperde look en peper & zout.
Rol telkens gehaktballetjes van 2 eetl gehakt. Rol de gehaktballetjes op in de koolbladeren, maak eventueel vast met keukentouw. Maak zeker 2 pakketjes per persoon.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en bak de koolpakketjes langs beide zijden, elk 2 minuten.
Los het bouillonblokje op in 150 ml water. Blus met de bouillon en laat afgedekt 10 à 15 minuten garen.
Afwerking
Schenk de tomatensaus bij de koolrolletjes en werk af met fijngesnipperde peterselie.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.