Gevulde tomaten met gehakt

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Een tomaat leent zich pefect tot het opvullen met lekkere ingrediënten. Gevulde tomaat met gehakt en daarbij een slaatje is perfect als hoofdgerecht maar je kan het ook serveren als voorgerecht op je feestmenu.

Ingrediënten

  • 600 g gemengd gehakt
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • spinazie
  • 80 g kaasblokjes, Brugge kaas jong
  • 8 champignons
  • 2 el broodkruim
  • ½ el Engelse saus
  • 1 ei
  • 3 el gesnipperde peterselie
  • boter
  • peper en zout

Recept

Snijd het hoedje van de tomaten en verwijder de pitten met een lepel. Strooi wat zout in de tomaten en zet ze omgekeerd op een vel keukenpapier. Het zout zal het overtollige vocht uit de tomaten halen.

Snipper de ui en de look en stoof glazig in boter.  Voeg de champigons toe en roerbak 2 minuten. Doe de ui, look en champignons vervolgens bij het gehakt.

Doe er ook het broodkruim, Engelse saus, ei en de peterselie bij. Breng flink op smaak met peper en zout en meng goed.

Meng tenslotte de blokjes kaas onder het gehaktmengsel.

Leg enkele blaadjes spinazie in de tomaten en vul verder op met het gehaktmengsel. Schik de tomaten in een ovenschaal. Giet er wat gesmolten boter over en strooi er nog wat broodkruim op.

Bak de tomaten een kleine 20 minuten in een matig warme oven op 160°C.

Serveer met een pittige salade.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.