Bereiding
Snijd de uien grof. Schil de wortelen, snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes. Snijd de courgette op dezelfde manier. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
Verhit wat olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de wortel en courgette toe en laat 5 minuten meestoven.
Voeg de tomatenblokjes toe en eventueel een scheutje water. Kruid met peper en zout en laat sudderen tot de wortelen zacht zijn. Mix de saus glad met een staafmixer.
Bak de champignons apart op hoog vuur in een pan met wat olijfolie.
Rol balletjes van het kalfsgehakt en voeg ze toe aan de saus. Laat 10 minuten pruttelen tot de balletjes gaar zijn.
Kook intussen de tagliatelle beetgaar in gezouten water. Rasp de kaas.
Serveer de pasta met de gehaktballetjes in tomatensaus. Werk af met de gebakken champignons, grof gesnipperde basilicum en geraspte kaas.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.