Balletjes in tomatensaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 30

Wie lust er nu niet graag balletjes in tomatensaus? Volg ons recept en maak zelfgemaakte balletjes waar groot en klein dol op zijn.

Ingrediënten

  • 750 g gehakt
  • 50 g broodkruim
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 l tomaten in brik
  • 2 takjes selder
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • boter
  • peper en zout
     

Recept

Pel en snipper de ui en de knoflook.

Vermeng het gehakt met het broodkruim, het ei, de ui en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

Rol balletjes ter grootte van een walnoot. Bak de balletjes goudbruin in een pan met boter.

Haal de balletjes uit de pan en stoof de in stukjes gesneden selder in hetzelfde vet. Doe de tomaten erbij.

Breng de saus op smaak met peper en zout. Doe er de tijm en de laurier bij en laat zachtjes nog 20 minuten stoven.

Serveer de balletjes met puree.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.