Balletjes in pittige tomatensaus

4

Gehaktballetjes

  • 500 g gehakt (varkens, runder of kalfs)
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 3 el platte peterselie, grof gehakt
  • 1 ei
  • 5 el paneermeel
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

De tomatensaus

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk gember (± 3 cm), geraspt
  • 1/2 tl kurkuma
  • 4 kardemompeulen, gekneusd
  • 2 kaffirblaadjes of 1 el citroenzeste
  • 1 kaneelstokje
  • 800 g gehakte tomaten
  • 2 tl rietsuiker
  • peper en zout  

Gehaktballetjes

Meng het gehakt met het ei, de citroenrasp en platte peterselie.
Kruid met peper en zout.
Rol er balletjes van. Rol de balletjes door het paneermeel.
Bak ze in olijfolie goudbruin tot ze gaar zijn.
 

De tomatensaus

Fruit de ui en specerijen in olijfolie gedurende twee minuten.
Voeg de tomaten toe. Laat zachtjes ± 20 minuten inkoken.
Haal de kaffirblaadjes en het kaneelstokje eruit.
Doe de suiker erbij en kruid naar smaak met peper en zout.

Serveer de tomatensaus bij de balletjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.