Balletjes in pittige tomatensaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Ingrediënten

Gehaktballetjes

  • 500 g varkensgehakt
  • zeste van 1 citroen
  • 3 el platte peterselie + extra om af te werken
  • 1 ei
  • 5 el paneermeel
  • vetstof
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

De tomatensaus

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dikke wortel
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1/2 tl kurkuma
  • 4 kardemompeulen, gekneusd
  • 1 kaneelstokje
  • 800 g gehakte tomaten
  • peper en zout  

Recept

Gehaktballetjes

Hak de peterselie fijn.

Meng het gehakt met het ei, citroenrasp en gehakte peterselie. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van en haal ze door het paneermeel.
Bak goudbruin in een bakpan met weinig vetstof tot ze gaar zijn.

De tomatensaus

Snipper de ui fijn, pers de look, schil en snijd de wortel in plakjes.

Fruit de ui met de look, verse gember, kurkuma kardemom en kaneelstokje in olijfolie gedurende twee minuten. Doe er de wortelplakjes bij en roerbak 2 minuten.

Voeg de tomatenstukjes toe en laat 20 minuten op een zacht vuur sudderen.

Verwijder het kaneelstokje en doe er de suiker bij. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Serveer de tomatensaus bij de gebakken balletjes. Werk af met weinig peterselie.

Dien op met aardappelpuree, frietjes of brood.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.