Balletjes in pittige tomatensaus

Type

Aantal personen
4

(Voor)bereidingstijd
(20) 30
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 500 g gehakt (varkens, runder of kalfs)
- geraspte schil van 1 citroen
- 3 el platte peterselie, grof gehakt
- 1 ei
- 5 el paneermeel
- 1 el olijfolie
- peper en zout
De tomatensaus
- 1 el olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 tenen knoflook
- 1 stuk gember (± 3 cm), geraspt
- 1/2 tl kurkuma
- 4 kardemompeulen, gekneusd
- 2 kaffirblaadjes of 1 el citroenzeste
- 1 kaneelstokje
- 800 g gehakte tomaten
- 2 tl rietsuiker
- peper en zout
Recept
Gehaktballetjes
Meng het gehakt met het ei, de citroenrasp en platte peterselie. Kruid met peper en zout.
Rol er balletjes van. Rol de balletjes door het paneermeel. Bak ze in olijfolie goudbruin tot ze gaar zijn.
De tomatensaus
Fruit de ui en specerijen in olijfolie gedurende twee minuten. Voeg de tomaten toe. Laat zachtjes ± 20 minuten inkoken.
Haal de kaffirblaadjes en het kaneelstokje eruit. Doe de suiker erbij en kruid naar smaak met peper en zout.
Serveer de tomatensaus bij de balletjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.