Gnocchi met tomatensaus, champignons, bier en Belgische kaas

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(40) 25

Een gratin van gnocchi… Zeg nu zelf, dat klinkt onweerstaanbaar. Gebruik bier en kaas van bij ons voor het allerbeste resultaat.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse tijm
  • 5-6 verse tomaten
  • 400 g champignons
  • ½ kl gedroogde oregano
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 150 ml tongerlo bruin (of ander bruin bier)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 kl bruine suiker
  • 400 g gnocchi,
  • 120 g Damse brie
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Pel en snipper de ui fijn. Pel en pers de knoflook. Pel en ontpit de tomaten, bekijk zeker onze video met stap-voor-stap instructies, en snijd ze in stukken.

Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de ui en knoflook op een zacht vuur gaar.
Voeg de champignons toe en bak op een hoog vuur tot ze gaar zijn. Voeg vervolgens de tomatenstukjes, tomatenpuree, bier, 1/2 kippenbouillonblokje, bruine suiker, oregano, tijm, peper en zout toe. Laat zachtjes pruttelen, zonder deksel, gedurende 30 minuten.

Verwarm de oven voor op 180°

Giet de saus in een ovenschaal, beleg met de gnocchi en stukjes Damse brie, plaats in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 20 à 25 minuten.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.