Chili sin carne met zure room

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 35

Met dit recept maak je een vegetarische versie van de Mexicaanse klassieker. Deze chili sin carne maak je zonder vlees, maar met evenveel smaak.

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 gele paprika’s
  • 1 grote wortel
  • 1 chilipeper
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 300 g kidneybonen
  • 500 ml passata
  • 2 lente-ui
  • 1 limoen
  • bosje koriander
  • 100 g zure room
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Snipper de sjalotten fijn, pers de knoflookteentjes.

Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in blokjes.

Schil de wortel en snijd in blokjes. Hak de chilipeper fijn.

Fruit de sjalotten met de knoflook en chilipeper glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de droge kruiden (komijn-, paprika-, kaneel-, korianderpoeder en oregano) toe en bak alles 1 minuut al omscheppend.

Voeg de paprika, wortelen, bonen en passata toe, kruid met peper en zout en laat alles 30 minuten zachtjes sudderen.

Snijd de lente-uitjes in ringen en de limoen in partjes.

Schep de chili sin carne in borden en werk af met de lente-ui, koriander, een schep zure room en limoenpartjes.

Lekker met rijst.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.