Chili con carne

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 35

Laat de lange lijst ingrediënten je niet afschrikken. Chili con carne maken is een fluitje van een cent. Zo geniet je in geen tijd van een Mexicaanse klassieker, gemaakt met lekkere producten van bij ons.

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels selder
  • 1 rode chilipeper
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el komijnpoeder
  • snuf kaneelpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 blaadjes laurier
  • enkele takjes tijm
  • 500 ml rundsbouillon
  • 150 ml rode wijn
  • 6 tomaten
  • 400 g kidneybonen
  • 1 blikje zoete maïskorrels
  • 50 g geraspte cheddar
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 stokbrood
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Snipper de ui fijn. Pers de knoflookteentjes.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Verwijder de pitjes uit de chilipeper en hak fijn. Snijd de selder in blokjes.

Ontvel de tomaten, bekijk zeker onze video 'Hoe makkelijk tomaten pellen?' voor verdere hulp, zo wordt het een fluitje van een cent. 
Snijd in twee en verwijder de pitjes.

Bak de ui met de look en chilipeper glazig in olijfolie. Voeg de selder en paprika toe en laat even meebakken.

Bak het gehakt in een andere pan rul. Kruid met het komijnpoeder, kaneel en paprikapoeder. Voeg de laurier en de tijm toe. Schep er de tomatenpuree onder en roer alles goed door mekaar. Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen.

Schep de groenten onder het gehakt en giet er de rundsbouillon bij. Snijd de tomaten in blokjes en voeg, samen met de bonen en de maïs, toe aan het gehakt. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Laat 30 minuten sudderen.

Snijd het stokbrood in sneetjes. Bedruppel met olijfolie en grill ze goudbruin in een grillpan. Werk de chili con carne af met de cheddarkaas en peterselie en geef er het stokbrood bij.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.