

Bereiding
Snipper de ui fijn. Pers de knoflookteentjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Verwijder de pitjes uit de chilipeper en hak fijn. Snijd de selder in blokjes.
Ontvel de tomaten, bekijk zeker onze video 'Hoe makkelijk tomaten pellen?' voor verdere hulp, zo wordt het een fluitje van een cent.
Snijd in twee en verwijder de pitjes.
Bak de ui met de look en chilipeper glazig in olijfolie. Voeg de selder en paprika toe en laat even meebakken.
Bak het gehakt in een andere pan rul. Kruid met het komijnpoeder, kaneel en paprikapoeder. Voeg de laurier en de tijm toe. Schep er de tomatenpuree onder en roer alles goed door mekaar. Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen.
Schep de groenten onder het gehakt en giet er de rundsbouillon bij. Snijd de tomaten in blokjes en voeg, samen met de bonen en de maïs, toe aan het gehakt. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Laat 30 minuten sudderen.
Snijd het stokbrood in sneetjes. Bedruppel met olijfolie en grill ze goudbruin in een grillpan. Werk de chili con carne af met de cheddarkaas en peterselie en geef er het stokbrood bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.