Cannelloni met gehakt en kaas van bij ons

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Met kaas van bij ons geef je een lekkere Belgische draai aan deze cannelloni met gehakt.

Ingrediënten

  • 16 cannelloni
  • 400 g gemengd gehakt
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 el paprikapoeder
  • 40 g geraspte Mont de Chimay
  • 100 g schimmelkaas (Bleu Gourmet)
  • 1 ei
  • blaadje laurier
  • enkele takjes tijm
  • handvol basilicumblaadjes
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snipper de ui fijn en fruit met de knoflook glazig in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en zout. Bind de laurier en tijm samen en leg in de saus.

Meng het gehakt met het ei, peterselie en de Mont de Chimay. Kruid naar smaak bij met peper en zout. 

Schep het gehakt in een spuitzak met een brede mond en vul er de cannellonibuisjes mee.

Schep een bodem tomatensaus in een ovenschaal. Schik er de gevulde cannelloni in en lepel er de rest van de saus over. Brokkel er de schimmelkaas over en zet 35 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de basilicumblaadjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.