Cannelloni met gehakt en kaas van bij ons

4
50

Met kaas van bij ons geef je een lekkere Belgische draai aan een typisch Italiaans pastagerecht.

  • 16 cannelloni
  • 400 g gemengd gehakt
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 el paprikapoeder
  • 40 g geraspte Mont de Chimay
  • 100 g schimmelkaas (Bleu Gourmet)
  • 1 ei
  • blaadje laurier
  • enkele takjes tijm
  • handvol basilicumblaadjes
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snipper de ui fijn en fruit met de knoflook glazig in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en zout. Bind de laurier en tijm samen en leg in de saus.

Meng het gehakt met het ei, peterselie en de Mont de Chimay. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Schep het gehakt in een spuitzak met een brede mond en vul er de cannellonibuisjes mee.

Schep een bodem tomatensaus in een ovenschaal. Schik er de gevulde cannelloni in en lepel er de rest van de saus over. Brokkel er de schimmelkaas over en zet 35 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de basilicumblaadjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.