Gevulde cannelloni van spinazie, champignons en kaas
in een kruidensausje met kalfsvlees
Laat je hart verwarmen tijdens de feestdagen met dit recept. Cannelloni gevuld met spinazie, champignons en kaas. Laat het stukje kalfsvlees met kruidensausje smelten op je tong. Geniet van deze romige en warme smaken tijdens de koudere periode van het jaar.
Bereiding
Maak de cannelloni
Verwarm de oven voor op 160°C.
Hak de spinazie en champignons fijn. Snijd de kaas in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Schep in een vergiet en laat goed uitlekken.
Bak nu de champignons in olijfolie goudbruin tot al het vocht verdampt is. Meng, samen met de kaasblokjes, onder de spinazie en kruid met peper en zout.
Kook de de pastabuisjes 3 minuten voor in licht gezouten water. Vul ze met het groente-kaasmengsel en schik in een vuurvaste schotel.
Maak het kruidensausje
Maak een roux van de boter en bloem. Laat even doorwarmen om de bloemsmaak te elimineren. Roer er langzaam en al roerend de kalfsbouillon door en klop goed door om klonters te vermijden.
Werk de véloutésaus af met een scheutje room.
Hak de verse kruiden en doe ze in de blender. Giet er de vélouté bovenop en mix tot een gladde saus.
Giet deze saus over de cannelloni en plaats 15 minuten in de oven.
En verder
Blancheer ondertussen de erwtjes 5 minuten in licht gezouten water.
Snijd de lente-uitjes in ringen. Kruid de kalfsoesters met peper en zout en bak ze in boter 3 minuten per kant. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Snijd het vlees in mooie plakjes. Leg twee gevulde cannelloni op elk bord en overgiet met de saus.
Schik er het vlees naast en werk af met de erwtjes, lente-ui en extra verse kruiden.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.