
Balletjes met kip en pesto in tomatensaus
Geef de klassieker een twist door te kiezen voor kippengehakt. De pesto geeft je balletjes extra veel smaak en de kaas geeft jouw zelfgemaakte tomatensaus een romige toets.
Ingrediënten
- 400 g kipgehakt
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 el fijngehakte basilicum + extra om af te werken
- 2 el groene pesto
- 2 el paneermeel + extra
- peper en zout
- arachideolie
Tomatensaus:
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 chilipeper, fijngehakt
- 400 g gehakte tomaten uit blik
- 1 el suiker
- 100 g verse roomkaas
Recept
Meng het sjalotje, 1 teentje knoflook, basilicum, pesto en paneermeel door het gehakt. Kruid met peper en zout. Rol met vochtige handen kleine balletjes van het mengsel. Wentel ze nog door extra paneermeel en bak ze in olie goudbruin.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Fruit de ui met het resterende teentje look en chilipeper in olie. Voeg de tomaten toe en breng de saus op smaak met de suiker, peper en zout. Laat 10 minuten sudderen.
Verdeel de balletjes over 4 kleine schaaltjes. Schep er de tomatensaus over en verdeel er toefjes roomkaas op. Bestrooi met extra paneermeel en zet 12 minuten in de oven. Werk voor het serveren nog af met enkele blaadjes basilicum.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.