Klassieke tomatensaus

Partner

Geert Van Der Bruggen

Sauce
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Met een klassieke tomatensaus kan je heel wat kanten op: balletjes in tomatensaus, lasagne, spaghetti... Al deze gerechten beginnen met een lekkere tomatensaus. Dit recept kan je dus maar beter goed onder de knie hebben. 

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • enkele takjes tijm
  • 1 tl oregano
  • peper en zout

Veel mensen pellen tomaten om een saus te maken, maar eigenlijk hoeft dat niet. Na het sudderen zal er weinig van de schil overblijven. Bovendien bevat de schil veel fijne smaakstoffen.

Recept

Was de tomaten en haal er de kroontjes uit. 

Snijd de tomaten dwars middendoor en haal er de pitjes uit want die maken de saus anders te waterachtig. 

Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Snipper de uien fijn. Snijd de selder in kleine blokjes.

Schil de wortels en snijd in stukjes.

Stoof de ui en fijngeperste look glazig in olijfolie. 

Voeg de selder en wortels toe en stoof 5 minuten.

Voeg de tomaten toe en laat nogmaals 5 minuten stoven.

Breng op smaak met peper en zout, tijm en oregano. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.

Is de saus wat te droog? Voeg dan wat bouillon toe.

Mix de saus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.