Start to cook

Gebruik verse kruiden voor balletjes die net dat tikkeltje anders zijn. Deze gehaktballetjes zijn lekker met getoast brood en een pittige salade.
Ingrediënten
- 500 g kalfsgehakt
- 3 el gehakte bieslook
- 3 el gehakte peterselie
- 3 el gehakte munt
- 3 el gehakte dille
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 1 sjalotje, gesnipperd
- peper en zout
- 100 g rucola
- 50 g kervel
- 4 takjes dille
- 50 g ricotta
- 4 el maïsolie
- 1 el honing
- 1 takje tijm, blaadjes
- 1 takje rozemarijn, naaldjes
- rasp en sap van 1 citroen
- 50 g boter
Recept
Meng het gehakt met de helft van de gehakte kruiden (bieslook, peterselie, munt en dille), het gesnipperd sjalotje en de knoflook, 2 el ricotta en de helft van de citroenrasp tot een homogene massa. Vorm er gehaktballetjes mee.
Bak de balletjes in wat boter.
Maak een vinaigrette met maïsolie, citroensap, de tijm en rozemarijn. Meng er de honing door en de overige gehakte kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de rucola met de kervel en dille tot een frisse kruidensla. Serveer met de balletjes en de kruidige vinaigrette.
Lekker met getoast stokbrood.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.