Start to cook

Kruidige balletjes met kruidensla

Bijgerecht
4
  • 500 g kalfsgehakt
  • 3 el gehakte bieslook
  • 3 el gehakte peterselie
  • 3 el gehakte munt
  • 3 el gehakte dille
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • peper en zout
  • 100 g rucola
  • 50 g kervel
  • 4 takjes dille
  • 50 g ricotta
  • 4 el maïsolie
  • 1 el honing
  • 1 takje tijm, blaadjes
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 50 g boter

Meng het gehakt met de helft van de gehakte kruiden (bieslook, peterselie, munt en dille), het gesnipperd sjalotje en de knoflook, 2 el ricotta en de helft van de citroenrasp tot een homogene massa. Vorm er balletjes mee.

Bak de balletjes in wat boter.

Maak een vinaigrette met maïsolie, citroensap, de tijm en rozemarijn. Meng er de honing door en de overige gehakte kruiden. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de rucola met de kervel en dille tot een frisse kruidensla. Serveer met de balletjes en de kruidige vinaigrette.

Lekker met getoast stokbrood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.