Kruidenboter met blauwe kaas en noten

10

Leg een schijfje van deze heerlijke kruidenboter met blauwe kaas op je gebakken steak of geroosterde groenten voor een feestelijke maaltijd.

Lekker bij gebakken steak, geroosterde groenten, gebakken peertjes of tarte tatin van witloof.

Verkruimel de blauwe kaas. Snijd de sjalotten zeer fijn en meng samen met de fijngesneden peterselie, peper, snuifje zout, gebroken roze peper en blauwe kaas.
Voeg de zachte boter toe en meng alles goed door elkaar.

Breng op smaak met peper en zout. Schep de kruidenboter op een stuk vershoudfolie in 1 lijn. Rol het stevig in en plaats in de koelkast om hard te worden.
Hak de okkernoten fijn. Verwijder de vershoudfolie van de kruidenboter en rol de boter door de fijngehakte okkernoten. Laat nog even opnieuw kort opstijven in de koelkast.

Snijd de boter in gelijkmatige schijven (ongeveer 50 g per persoon)
Rol de stukjes boter in bakpapier en bind toe zoals een snoepje. Plaats in de koelkast tot net voor gebruik.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.