Kruidenboter met rode wijn

(10) 15

Kruidenboter maken, dat is snel, makkelijk én de boter smaakt heerlijk als afwerking van jouw gerecht. Lekker bij rundvlees of gepofte aardappelen.

  • 250 g hoeveboter, op kamertemperatuur
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • een klontje boter
  • 4 takken tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 120 ml rode wijn
  • 1 el honing
  • peper en zout
Je kan de rode wijn ook vervangen door (kriek)bier.

Snipper de ui fijn en pers de knoflook fijn. Doe een klontje boter in een pannetje en fruit hierin de ui met de knoflook. Rits de tijmblaadjes van 2 takjes en doe dit bij de ui.
Blus met de rode wijn en voeg de laurier en honing toe. Laat de wijn helemaal inkoken en laat afkoelen.

Rits ondertussen de tijmblaadjes van de overgebleven 2 takken en doe dit bij de afgekoelde uitjes.

Voeg de 250 g zachte boter toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kruidenboter op een stuk verhoudfolie in 1 lijn. Rol het stevig in en plaats in de koelkast om hard te worden.

Verwijder de vershoudfolie en snijd de boter in gelijkmatige schijven (ongeveer 50 g per persoon).

Lekker bij een stukje wild, gebakken champignons, gepofte aardappel of een stukje geroosterd rundvlees.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.