

Gepofte aardappelen met kruidenboter
Zin in een bijgerecht dat zowel eenvoudig als overheerlijk is? Deze gepofte aardappelen met zelfgemaakte kruidenboter zijn een echte smaakmaker. De knapperige schil en smeuïge binnenkant vormen de perfecte combinatie. Serveer ze bij je favoriete hoofdgerecht of geniet er gewoon zo van!
Bereiding
Meng de geperste look, bieslook, peterselie en dille onder de boter. Kruid met peper en zout en zet tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C
Spoel de aardappelen, prik ze rondom in met een vork en bestrijk ze met olijfolie. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze met zout, zo krijgen ze later een knapperige korst.
Gaar ze 50 minuten tot 1 uur in de oven.
Snijd de lente-uitjes in reepjes van ongeveer 4 cm lang.
Haal de gare aardappelen uit de oven, snijd ze bovenaan kruiselings in en duw ze een beetje open. Verdeel de lente-ui tussen de inkepingen. Leg er een lepeltje kruidenboter op en bestrooi met de extra verse kruiden.
- 600 g Noordzeegarnalen
- 4 grote aardappelen
- 200 g groene boontjes
- 1 sjalotje
- 2 tomaten
- 4 el gehakte peterselie
- 2 el augurkjes
- 100 ml zure room
- boter
- peper en zout
Liever een vulling met garnalen?
Pel de tomaten, snijd ze in blokjes.
Snijd de gekookte boontjes en de augurkjes in kleine blokjes. Pel de sjalot en snipper fijn. Meng de garnalen met de boontjes, augurkjes, tomaat, sjalot, gehakte peterselie en de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
- 4 sneetjes gekookte ham
- 200 g cottage cheese
- 4 grote aardappelen
- 3 lente-uitjes
- 6 radijsjes
- peper en zout
Liever een vulling met cottage cheese, lente-uitjes, radijsjes en Meesterlyck-ham?
Maak de lente-uitjes en de radijsjes schoon en snijd in schuine dunne ringen.
Snijd de fijne ham in reepjes.
Roer de cottage cheese los en breng op smaak met peper en zout. Meng er de groentjes door, samen met de gekooktje ham
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.