Steak van rode kool met kruidige slagroomdip

Slaatje
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Eet rode kool eens op een heel andere manier door er steaks van te maken en te grillen in de oven. Lekker met een zelfgemaakte dip van kruidenkaas en noten.

Ingrediënten

  • 1 rode kool
  • sap van 1 citroen
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • 2 el honing
  • 40 g pistachenoten, gehakt
  • 50 g kruidenkaas
  • scheutje melk
  • 100 ml volle room
  • olijfolie
  • peper & zout

Recept

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Snijd de rode kool vanaf de steelaanzet in plakken van 1 cm.

Meng het citroensap en de honing onder een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met het sausje. Zet 30 minuten in de oven.

Rooster de pistachenoten in een hete, droge koekenpan goudbruin. Klop de room lobbig. Roer de kruidenkaas met een scheutje melk los en meng er de opgeklopte room onder.

Verdeel de kool over de borden, bestrooi met peterselie en pistachenoten en schep er wat van de roomdip over. Serveer meteen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.