
Kruidige linzensalade met gegrilde groenten en Chimay kaas
Ingrediënten
- 2 Coeur de Boeuf-tomaten
- 1 venkel
- 1 rode ui
- 250 g groene linzen
- 1/2 tl gedroogde tijm
- olijfolie
- balsamicoazijn
- 2 el wittewijnazijn
- peper en zout
- handvol kervel
- handvol bieslook
- handvol dille
- 150 g oude Chimay, in dunne schilfers
Recept
Kook de linzen 25 min. gaar in gezouten water. Snij de venkel en tomaten in grove stukken.
Leg de venkel op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn. Strooi er de gehakte tijm over. Kruid met peper en zout en zet 15 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
Leg er na 12 min. de tomaten bij en laat verder garen.
Snipper de rode ui, kervel, bieslook en dille fijn. Laat de linzen uitlekken. Meng er 2 el wittewijnazijn en 4 el olijfolie door, samen met de helft van de gehakte kruiden. Verdeel over een saladekom.
Leg er de gegrilde groenten bovenop en werk af met de rest van de gehakte kruiden en de oude Chimay kaas-schilfers.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.