Kruidige linzensalade met gegrilde groenten en Chimay kaas

Bijgerecht
Hoofdgerecht
Slaatje
4
45
  • 2 Coeur de Boeuf-tomaten
  • 1 venkel
  • 1 rode ui
  • 250 g groene linzen
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • 2 el wittewijnazijn
  • peper en zout
  • handvol kervel
  • handvol bieslook
  • handvol dille
  • 150 g oude Chimay, in dunne schilfers

Kook de linzen 25 min. gaar in gezouten water. Snij de venkel en tomaten in grove stukken. Leg de venkel op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn. Strooi er de gehakte tijm over. Kruid met peper en zout en zet 15 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
Leg er na 12 min. de tomaten bij en laat verder garen.

Snipper de rode ui, kervel, bieslook en dille fijn. Laat de linzen uitlekken. Meng er 2 el wittewijnazijn en 4 el olijfolie door, samen met de helft van de gehakte kruiden. Verdeel over een saladekom.

Leg er de gegrilde groenten bovenop en werk af met de rest van de gehakte kruiden en de oude Chimay kaas-schilfers.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.