Vleesbrood met verse tomatensaus en linzen

4
60

Iedere familie heeft wel zo zijn eigen geliefde recept voor vleesbrood maar ook deze variant moet je zeker eens proberen. De tomatensaus en linzen maken deze klassieker helemaal af.  

  • 1 ui
  • bosje koriander
  • 1 citroen
  • 2 el pijnboompitten
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 el paneermeel
  • 1 ei
  • 500 g gehakt varken/rund
  • 12 sneetjes gerookt spek
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 tl mosterd
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de tomatensaus:

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 rode chilipeper
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 blik linzen
  • 800 g tomaten uit blik
  • 2 el Worcestersaus
  • 2 el balsamico-azijn

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snipper de ui fijn en bak glazig in olijfolie. Voeg het komijn- en korianderpoeder toe, kruid met peper en zout en schep om en laat 5 minuten bakken. Laat wat afkoelen.

Hak de koriander fijn en meng in een grote mengkom met de uien, paneermeel, pijnboompitten, parmezaan, ei en mosterd.  Voeg het gehakt toe en meng alles onder elkaar. Vorm een ovalen bal van het mengsel, leg in een ingevette ovenschaal en zet 30 minuten in de oven.

Maak de saus:

Snipper de ui, look en schilipeper fijn en bak alles glazig in olijfolie. Kruid met de tijm, paprikapoeder, peper en zout. Voeg de linzen, Worcestersaus, blik tomaten en balsamico-azijn toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 10 minuten pruttelen.
Kruid met peper en zout.

Haal het vleesbrood uit de oven en schep er de saus rond. Leg er de speklapjes rond en zet nog eens 15 minuten in de oven. Snijd de citroen in partjes en geef deze bij het opdienen.
Lekker met groene sla.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.