Aardappelpizza

Thema
Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(35) 10

Een pizza smaakt altijd, maar heb je deze speciale aardappelpizza al eens geprobeerd? Beleg met champignons, ham, tomatensaus en kaas voor een overheerlijke zelfgemaakte pizza.

Ingrediënten

Voor 1 pizza:

  • 2 sneetjes gedroogde ham
  • 1 aardappel
  • 4 champignons
  • 75 ml tomatensaus
  • 1 bol mozzarella
  • 3 el Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • Peper

Recept

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Schil de aardappel en snijd in fijne plakjes, vb met een mandoline. Snijd de champignons en mozzarella in plakjes.

Schik de aardappelplakjes in een cirkel en dakpansgewijs op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en zet 5 minuten in de oven, op de stand hete lucht.

Haal de aardappelbodem uit de oven en verdeel er wat tomatensaus over. Leg daarop de champignons en de mozzarella. Breek voorzichtig een eitje in het midden van de pizza.

Zet de pizza opnieuw in de oven ongeveer 10 minuten, of tot het ei is gestold.

Haal de aardappelpizza uit de oven en schuif op een bord of plankje. Verdeel er de sneetjes gedroogde ham over.

Werk af met de olijfolie en wat peper en serveer.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.