
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de krieltjes gaar in gezouten water. Snijd de rode ui in dunne ringen en de courgette in blokjes.
Giet de aardappelen af en leg ze tegen elkaar in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw ze met de onderkant van een drinkglas plat. Bestrijk ze met olijfolie en kruid met het chilipoeder en paprikapoeder. Zet de aardappelbodem 12 à 15 minuten in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn.
Roer de zure room los met de dille en kruid met peper. Bestrijk er de aardappelen mee en rasp er de berloumi over. Verdeel er de rode ui en de courgetteblokjes over, bedruppel met wat olijfolie en zet nog eens 10 minuten in de oven.
Werk de pizza af met de ham en de basilicum. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.