Lasagne met savooikool, ricotta en gerookte ham

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(45) 35

Extra groenten in je lasagne? Dat kan perfect met savooikool. De ricotta en de gerookte ham maken deze ovenschotel dan weer extra smaakvol. 

Ingrediënten

  • 1 savooikool
  • 300 g trostomaten
  • bosje basilicum
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g ricotta
  • 150 g gerookte Meesterlyck-ham
  • 12 lasagnevellen
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • 100 g geraspte Flandrien oud
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Snipper het sjalotje en pers de knoflookteentjes fijn. Fruit het sjalotje samen met de look glazig in olijfolie. Roer er de tomatenpuree onder en bak 1 minuut.

Snijd de trostomaten in partjes en voeg deze samen met het blik tomatenblokjes en de helft van de basilicum bij de sjalot. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

Laat 30 minuten op een zacht vuur sudderen.

Kook de lasagnevellen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak een 10-tal savooikoolbladeren los, verwijder de harde nerf en blancheer ze in licht gezouten water. 

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kruid de ricotta met peper en zout. Bouw de lasagne op in een ovenschaal.
Begin met een laagje tomatensaus op de bodem. Leg er vervolgens een laag lasagnevellen op, bestrijk met de ricotta en vervolg met een laag savooikoolbladeren, ham. Bedek met een nieuwe laag tomatensaus, lasagnevellen, ricotta, savooikoolblad, ham… Eindig met een laagje tomatensaus.

Strooi er de geraspte kaas over en zet 35 minuten in de oven.

Werk af met de resterende basilicumblaadjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.