Savooikool bewaren

Savooikool bewaren, helemaal niet moeilijk

Hoelang kan je savooikool bewaren, en is savooikool invriezen mogelijk?

Savooikool is een op-en-top wintergroente. Deze sterke knaap heeft dan ook niet het minste probleem met koude temperaturen. Koelkast noch diepvries krijgen savooikool klein. Deze groente is een rasechte bewaarkampioen.

Er bestaat groene savooikool en gele savooikool. De bewaarmogelijkheden verschillen een beetje: opletten dus. 

Hoelang savooikool bewaren?

  • In de koelkast blijft groene savooi ongeveer een week goed. Gele savooikool kan je tot 2 weken bewaren.
  • Aangesneden savooi blijft 2 dagen goed in de ijskast.
  • Een volle kool kan je op een droge, donkere plek zelfs enkele weken buiten de koelkast bewaren.
  • In de diepvries is savooikool tot 12 maanden houdbaar.

Savooikool bewaren, hoe doe je dat?

  • Savooikool moet ademen. Bewaar de kool daarom in een open papieren zak.
  • Aangesneden savooi hou je beter afgedekt onder huishoudfolie.
  • Savooikool invriezen gaat prima, wel even blancheren. Zo blijft de smaak het best bewaard. Je kan de kool nadien meteen gebruiken alsof het een vers exemplaar is. Ontdooien hoeft niet. 

Hoe savooikool blancheren?

Snijd de schoongemaakte bladeren in repen en dompel ze twee minuten onder in kokend water. Daarna even afspoelen onder koud water en de savooikool is klaar voor de diepvries.

Savooikool invriezen, klaar voor gebruik

In plaats van geblancheerde savooikool in te vriezen, kan je natuurlijk ook bereide gerechten met savooi invriezen. Bij een acute goesting in savooikool tover je in een oogwenk de allerlekkerste gerechten uit de diepvries. 

Een stevige maaltijdsoep met rundvlees bijvoorbeeld, even opwarmen en je kan beginnen slurpen. Of een originele vegetarische lasagne. Een gegarandeerde culinaire verrassing die kant-en-klaar in de diepvries wacht op jou en je gasten.

Op zoek naar meer kookinspiratie met deze wintergroente? Bekijk dan zeker al onze recepten met savooikool.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.