Salade van savooikool met eitjes en spekreepjes

4
25

Savooikool is op zijn best tijdens de koude wintermaanden maar deze salade met spek, ei en een eenvoudige dressing houdt je gegarandeerd warm.

Voor de vinaigrette:

  • 100 ml olijfolie
  • 80 ml witte wijnazijn
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout

Maak de dressing:

Snipper het sjalotje fijn. Pers de look.
Doe de olijfolie, witte wijnazijn, sjalotje, look en mosterd in een kom en klop tot een mooie vinaigrette. Kruid met peper en zout en zet koel.

 

Kook de eieren in 6 minuten zacht. Spoel onder koud water en pel ze.

Snijd het brood in blokjes. Bak de spekreepjes goudbruin in een droge koekenpan.  Schep uit de pan. Smelt een klontje boter en bak het brood goudbruin in de pan van de spekreepjes.
Pers er 2 teentjes look over en schep om. Laat uitlekken op keukenpapier

Snijd de kool en de radicchio in smalle reepjes. Blancheer de savooikool 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.

Meng de radicchio met de spekreepjes onder de savooikool. Verdeel de sla over de borden , strooi er de croutons over en leg er telkens een gehalveerd ei bij.
Druppel er de vinaigrette over en kruid met peper.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.