Start to cook

Op zoek naar een origineel ontbijt of aperitiefhapje? Dit recept voor gevulde eitjes in 3 verschillende smaken is precies wat je zoekt. Makkelijk, snel, en k-ei-lekker!
Ingrediënten
Roerei met garnaaltjes:
- 4 eieren
- 120 g gepelde Noordzeegarnalen
- bakboter
- truffelolie
- geutje room
- blokje parmezaanse kaas
- 4 lepeltjes zure room
- bieslook
- zure room
- peper en zout
Roerei met ham en kerstomaatjes:
- 4 eieren
- 30 ml melk
- peper en zout
- bakboter
- 2 plakjes gekookte Meesterlyck-ham
- 125 g kerstomaatjes
- 50 g cottagecheese
- tuinkers
Roerei met spinazie en geitenkaas:
- 4 eieren
- 30 ml melk
- 100 g spinazie
- peper en zout
- nootmuskaat
- bakboter
- 100 g zachte geitenkaas
- geroosterde noten/pitten
Recept
Roerei met garnaaltjes:
Klop de eitjes los met een geutje truffelolie en wat room.
Kruid met peper en zout en meng de Noordzeegarnalen onder het geheel.
Smelt een klontje boter in de pan, giet er het mengsel in en blijf roeren.
Let op: het roerei niet droog uitbakken, zorg dat het nog nat blijft.
Vul eierdopjes met het roerei en schik kleine nootjes van zure room op het ei.
Werk af met enkele grove schilfers Parmezaanse kaas en 2 takjes bieslook.
Roerei met ham en kerstomaatjes:
Klop de eitjes los met de melk en kruid peper en zout.
Snijd de kerstomaatjes in 4 en snijd de ham in fijne stukjes. Meng dit onder het eimengsel.
Smelt een klontje boter in de pan, giet er het mengsel in en blijf roeren.
Let op: het roerei niet droog uitbakken, zorg dat het nog nat blijft.
Roer er tot slot de cottagecheese door.
Vul de eierdopjes met het roerei en werk af met enkele takjes tuinkers.
Roerei met spinazie en geitenkaas:
Was en droog de spinazie. Snijd de spinazieblaadjes in kleine stukken.
Klop de eitjes los met de melk en kruid met peper en zout.
Meng de spinazie onder het eiermengsel. Verkruimel de geitenkaas en voeg toe.
Smelt een klontje boter in de pan, giet er het mengsel in en blijf roeren.
Let op: het roerei niet droog uitbakken, zorg dat het nog nat blijft.
Vul de eierdopjes met het roerei en werk af met enkele geroosterde noten/pitten.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.