Roerei met tomatensalsa

Ontbijt
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 10

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 4 el room of melk
  • 2 tomaten
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • ½ bosje koriander
  • 1 chilipeper
  • 1 el citroensap
  • 2 el maïsolie
  • peper en zout
  • klontje boter
  • 100 g rucola of notensla

Recept

Snijd de tomaten, zonder de zaadjes, in blokjes. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de lente-ui en chilipeper in fijne ringetjes, hak de koriander fijn.

Meng alles in een kom, pers er nog het knoflookteentje boven uit. Meng er het citroensap en olie door en breng verder op smaak - met peper en zout.

Klop de eieren los met de room of melk. Breng op smaak  met peper en zout. Verhit de boter in een pan. Bak er al roerend het eimengsel in, bak op een medium temperatuur. Het ei mag stollen, maar niet kleuren.

Verdeel het ei over borden. Lepel er de salsa bij. Lekker met wat extra notensla.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.