Roerei met tomatensalsa

Varia
Ontbijt
Brunch
Lekker voor kinderen
Koken met kinderen
K-EI-lekker
4
  • 8 eieren
  • 4 el room of melk
  • 2 tomaten
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • ½ bosje koriander
  • 1 chilipeper
  • 1 el citroensap
  • 2 el maïsolie
  • peper en zout
  • klontje boter
  • 100 g rucola of notensla

Snijd de tomaten, zonder de zaadjes, in blokjes. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de lente-ui en chilipeper in fijne ringetjes, hak de koriander fijn.

Meng alles in een kom, pers er nog het knoflookteentje boven uit. Meng er het citroensap en olie door en breng verder op smaak - met peper en zout.

Klop de eieren los met de room of melk. Breng op smaak  met peper en zout. Verhit de boter in een pan. Bak er al roerend het eimengsel in, bak op een medium temperatuur. Het ei mag stollen, maar niet kleuren.

Verdeel het ei over borden. Lepel er de salsa bij. Lekker met wat extra notensla.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.